Marcel Mojžiš Iné športy

Úspešná šnúra pokračuje: Careťáci suverénne zvíťazili

Plutvoví plavci zo zvolenskej Carety pokračujú v šnúre úspechov. Tentoraz sa im darilo najlepšie ako mohlo na bratislavských Pasienkoch. Zvolenčania tam pokorili všetky tímy a suverénne zvíťazili...

Careťáci kraľovali v hlavnom meste v rámci druhého kola Ligy mládeže v plutvovom plávaní. Pred majstrovstvami Slovenska sa tak športovci zo Zvolena prezentovali vo výbornej forme a zvíťazili s náskokom až 1098 bodov. To im pomohlo si ešte viac upevniť vedúcu pozíciu v celkovom poradí.

[blockquote]Plut­vári spod Pustého hradu získali 27 individuálnych pódiových umiestnení (11× prvé, 10× druhé a 6× tretie miesto) a 5 v štafete (1× prvé, 3× druhé a 1× tretie). Najusilovnejší boli tí najmladší. V katégorii do 9 rokov sa najviac darilo Eve Bednárikovej a Dominikovi Matejovi. Tí vyhrali všetky svoje disciplíny. [/blockquote] Z víťazstiev medzi 10 až 11-ročnými plavcami sa tešili Zuzana Nulíčková a Daniel Michalčák. Medzi o rok staršími plavcami doslova dominovala Zuzana Hrašková, ktorá na stovke v rýchlostnom plávaní pod vodou vytvorila s časom 49,40 sekúnd nový najlepší slovenský výkon. Z najstarších pretekárov štartujúcich v lige, v kategórii C (14–15r.) vystúpila Zuzana Erteľová na zlatý, strieborný i bronzový stupienok, Veronika Hofbauerová bola v plávaní v klasických plutvách na dvesto metrov strieborná a Gabriela Michalčáková na štyristovke v rýchlostnom plávaní pod vodou bronzová.

Skvelé štafety[/size][/co­lor]

V štafete 4×100m v disciplíne plávanie s monoplutvou sa presadili všetky štafety z KVŠ Careta. „V kategórii E0 si vyplávali zlato (Matej, Bednáriková, Di Capua, Mináčová), striebro získali štafety v kategórii E (Korviniová, Tóth Š, Fekiačová, Nulíčková), v kategórii D (Hrašková, Hanzelová, Pálková, Malček), v kategórii C (Erteľová, Michalčáková, Patáč, Hofbauerová) a nakoniec z bronzu sa tešili v kategórii E (Pálka, Vasil, Michalčák, Šprlová),“ povedal tréner Milan Valo.

Z neutíchajúcich úspechov zvolenských plutvových plavcov má radosť aj vedenie klubu. „Potešujúcim faktom je, že sa k stálym oporám klubu pridávajú nový pretekári a čo je najdôležitejšie, darí sa hlavne mladým, nastupujúcim pretekárom. To svedčí o výbornej práci všetkých trénerov v KVŠ Careta,“ okomentoval výkon šéf klubu M. Hofbauer.

[color=#ff0000]­Súvisiace články [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.133075_Plav­com-sa-opat-darilo:-Pokorili-45-klubov-sveta!]Plavcom sa opäť darilo: Pokorili 45 klubov sveta![/link] [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.132464_Us­pech-Zvolencanov:-Medzi-plaveckou-spickou-skoncili-treti]Úspech Zvolenčanov: Medzi plaveckou špičkou skončili tretí[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM