Martin Károly Rôzne

Uveríte? Snehové radovánky v centre Zvolena!

K príchodu zimy patria detské radovánky na snehu. Kde ho však vziať, keď aj to málo, čo nasnežilo pred pár dňami, sa hneď roztopilo? Zvolenské deti s tým problém nemajú. Vyblázniť sa v snehu môžu priamo v centre mesta!

Rozmýšľali sme, ako zabaviť deti počas Vianočných trhov, ktoré sa konajú 9. a 10. decembra na Námestí SNP,“ povedal pre webový portál Zvolen24 zástupca združenia Priaznivci Pustého hradu (PPH) Zvolen Jaroslav Stehlík. „Dospelí väčšinou nakupujú, zohrievajú sa pri punči a dieťa netrpezlivo behá okolo. A tak sme sa rozhodli priviezť kopy snehu, aby sa zabavili aj deti a prípadne si postavili nejakého snehuliaka. Náš nápad privítali zvolenské materské školy a v piatok 9. decembra predpoludním sa prišli na námestie zahrať malí škôlkari, ale i ďalšie deti v sprievode rodičov. Pripravili sme im teplý čaj a pre dospelých punč i pečené prasiatko..

A aj keď sneh, privezený deň predtým zo zimného štadióna, v noci primrzol – deťom to k zábave stačilo. Lopatkami hrabali vo veľkých snehových kopách, stavali aspoň malých snehuliakov, niektoré ryli jaskyne, pokúšali sa o iglu. A bolo veselo! „Toto nemajú ani vo väčších mestách,“ pripomenul ktosi z dospelých, „Zvolen je opäť jedinečný!“ A rytieri zo združenia PPH Zvolen, aj so svojou novou šéfkou Ruženou Babicovou, sa len spokojne pousmiali a pomáhali deťom stavať iglu.

Text, foto a video: **Martin Mázor **

Uveríte? Snehové radovánky v centre Zvolena!
1
Galéria
Snehove radovanky ZV
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM