Stanislav Černák Rôzne

Uzávierka neresníckej križovatky: Lieskovec cez víkend čelil zápcham

Víkendová uzávierka cesty I/50 v rámci stavby Zvolen – Neresnica prebehla bez väčších komplikácií. Lieskovec sa však nevyhol zápcham.

Ilustračný obrázok k článku Uzávierka neresníckej križovatky: Lieskovec cez víkend čelil zápcham
Zdroj: TASR

Dopredu avizovaná uzávierka neresníckej križovatky, ktorá prebehla počas uplynulého víkendu nepriniesla vodičom výraznejšie problémy. „Všetko bolo v poriadku. Už niekoľko týždňov dopredu sme avizovali uzavretie tejto križovatky prostredníctvom médií, ale aj našej mestskej stránky,“ povedal viceprimátor Zvolena Juraj Družbacký. Obchádzková trasa viedla cez Lieskovec, tam to už bolo horšie, pretože sa tvorili zápchy. „Zápchy sa tvorili, no našťastie sa nikomu nič nestalo. O plynulosť premávky sa starala aj dopravná polícia, ktorá situáciu monitorovala,“ prezradil starosta Lieskovca Peter Ťavoda.

Ďalšia uzávierka

Termín ďalšej uzávierky neresníckej križovatky ešte nie je známy. „Vodičov budeme včas informovať o ďalších dopravných obmedzeniach kvôli výstavbe tejto križovatky. Momentálne termín ďalšej uzávierky nepozná ani zhotoviteľ rekonštrukcie. Dozvieme sa to však v dostatočnom predstihu a následne budeme o tom informovať aj verejnosť,“ objasnil Družbacký. Viceprimátor Zvolena načrtol, že ďalšie úpravy by sa mali týkať najmä Lučeneckej cesty smerom na sídliská Sekier a Lipovec. „Nepredpokladáme, že by táto úprava opäť dočasne odklonila dopravu cez Lieskovec. Aj počas úprav by mala byť cesta prechodná v jednom jazdnom pruhu,“ dodal.

Ukončenie výstavby

Pôvodné predpoklady o skončení tejto výstavby hovorili o novembri tohto roka. „Máme predpoklad, že sa to stihne v termíne. Firma zabezpečujúca túto výstavbu predpokladá, že najneskôr v decembri tohto roka bude výstavba dokončená,“ prezradil Juraj Družbacký.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM