Stanislav Černák Hokej

Užije si reprezentačnú premiéru: Do Švajčiarska poputuje útočník HKM Zvolen

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek zverejnil nomináciu na Arosa Challenge do Švajčiarska (19.-21. decembra). Dres s dvojkrížom na hrudi si po prvýkrát oblečie aj jeden hráč HKM Zvolen.

Ilustračný obrázok k článku Užije si reprezentačnú premiéru: Do Švajčiarska poputuje útočník HKM Zvolen
Zdroj: TASR

Šesť hráčov z KHL figuruje v nominácii trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimíra Vůjteka. Po dlhšom čase sa do národného dresu vrátili obranca Dominik Graňák a útočník Štefan Ružička.

Na druhú reprezentačnú akciu v sezóne zobral kouč dokopy 24 hráčov – dvoch brankárov, deväť obrancov a 13 útočníkov. „Na tento turnaj už máme k dispozícii aj niektorých skúsenejších hráčov. Sme radi, že sa nám vrátil do zostavy Dominik Graňák, ktorý dlho laboroval s chorobu a teraz už hráva vo Švédsku. Hrá dobre a má záujem reprezentovať Slovensko. V nominácii chýba Ján Laco, ktorý sa ospravedlnil z rodinných dôvodov. V tomto termíne za ním do Astany príde rodina, ktorú už veľmi dlho nevidel. V klube chytá dosť a dobre, máme ho odskúšaného, takže dáme šancu ďalším. Pre zranenia nemôžu ísť Ivan Švarný a Martin Bakoš,“ uviedol Vůjtek.

Jediným nováčikom v kádri je Radovan Puliš z HKM Zvolen. „Presadzuje sa v extralige, je vysoko v kanadskom bodovaní, má iba 23 rokov. Na prípravných turnajoch ideme cestou skúšať mladých hráčov, preto sme teraz vsadili naňho,“ uviedol Vůjtek a tým aj ozrejmil, prečo v kádri nie sú skúsení Branko Radivojevič, Marcel Hossa či Milan Jurčina. „Keď ich zavoláme, tak až do záverečnej prípravy,“ dodal.

Okrem Puliša je v nominácii aj obranca Marek Ďaloga, ktorý v minulosti obliekal dres HKM Zvolen. V súčasnosti nosí na hrudi sparťanské S. Okrem toho je v nominácii trénera Vůjteka aj zvolenský rodák, brankár Komety Brno – Marek Čiliak.

Prvým súperom Slovákov na turnaji bude výber Bieloruska, s ktorým si zmerajú sily v piatok 19. novembra o 16.15 h. Nasledujúci deň vyzvú Vůjtekovi zverenci vo finále alebo v boji o 3. miesto buď Švajčiarsko alebo Nórsko. Zraz je naplánovaný na utorok 16. decembra, reprezentanti zamiera do Švajčiarska o dva dni neskôr.

Nominácia SR na Arosa Challenge 2014:

brankári: Július Hudáček (Örebro/Švéd.), Marek Čiliak (Kometa Brno/ČR)

obrancovia: Peter Čerešňák (HC Vítkovice/ČR), Marek Ďaloga (Sparta Praha/ČR), Dominik Graňák (Linköping/Švéd.), Adam Jánošík (HC Košice), Juraj Mikuš (Sparta Praha/ČR), Peter Mikuš (Hradec Králové/ČR), Karol Sloboda (Lada Togliatti/Rus., KHL), Tomáš Starosta, Martin Štajnoch (obaja Slovan Bratislava/KHL)

útočníci: Lukáš Cingeľ (Sparta Praha/ČR), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Marcel Haščák (Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Adam Lapšanský (HC Košice), Patrik Lušňák (Junosť Minsk/Bielorus.), Tomáš Marcinko (HC Pardubice/ČR), Michel Miklík (Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Radovan Puliš (HKM Zvolen), Roman Rác (HC Olomouc/ČR), Štefan Ružička (Slovan Bratislava/KHL), Ján Sýkora (HC Plzeň/ČR), Radoslav Tybor (HC Pardubice/ČR), Marek Viedenský (HPK Hämmeenlinna/Fín.)

Náhradníci:

brankár: Branislava Konrád (Dukla Trenčín)

obrancovia: Oldřich Kotvan (HC Zlín), Lukáš Kozák (Dukla Trenčín)

útočníci: Milan Kytnár (Banská Bystrica), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava/KHL), Michael Vandas (HC Vítkovice/ČR)

Zdroj: tasr/Dnes24

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM