Stanislav Černák Rôzne

V centre Zvolena už vyrastajú letné terasy: Mesto však musí riešiť aj kurióznu situáciu

Nejeden Zvolenčan si teplé dni v meste automaticky spojí aj s chvíľami posedenia na letných terasách. Zisťovali sme, koľko ich bude pod Pustým hradom počas tejto letnej sezóny.

Ilustračný obrázok k článku V centre Zvolena už vyrastajú letné terasy: Mesto však musí riešiť aj kurióznu situáciu
Zdroj: Dnes24.sk

Zvolenská radnica zaznamenala 15 žiadostí a vydala 15 povolení. Náš portál o tom informoval Juraj Bobela z Investičného oddelenia na mestskom úrade vo Zvolene. „Na každú žiadosť sme zareagovali pozitívne. Sú to žiadatelia, ktorí sa opakujú už aj z minulých období, akurát sa v niektorých prípadoch pomenili prevádzkovatelia. Nie je dôvod im nevyhovieť,“ doplnil.

Bystrí Zvolenčania si istotne všimli, že na námestí už pár terás „vyrástlo“. Zvyčajne mesto vydáva povolenie od 1. mája. Ako to teda je? „Niektoré terasy už boli aj skôr, využili chvíľu, keď bolo pekne. Drvivá väčšina však je od 1. mája, nájdu sa aj také, ktoré majú od 15.5,“ vysvetlil Bobela a pokračoval, „Všeobecno-záväzné nariadenie mesta neurčuje termín postavenia terás, samozrejme je to sezónne, ale je na každom prevádzkovateľovi o aký termín si zažiada. To isté platí aj pre koniec povolenia. Niektorí majú žiadosti napríklad len do 15.9., iní do 30.9. Ak je pekné počasie, tak prevádzkovatelia požiadajú o predĺženie platnosti povolenia a naopak, ak je zlá jeseň, tak termín skracujú.“

Mesto Zvolen však musí ešte vyriešiť jeden sporný bod. Pod Pustým hradom totiž ohľadne letných terás došlo aj na vcelku kurióznu situáciu. Dvaja žiadatelia chcú mať totiž terasu na jednom mieste. „Obom žiadateľom nevieme vyhovieť. O tejto konkrétnej veci ešte nebolo s definitívnou platnosťou rozhodnuté, predpokladáme, že rozhodneme o tom v krátkom čase. Musíme vybrať jedného z nich. Vybrať môžeme len toho, ktorý spĺňa podmienky VZN z roku 2011. V tomto prípade je to vyrovnané, čakáme ešte na dodanie doplňujúcich podkladov,“ objasnil Juraj Bobela.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM