Správy

V Dobrej Nive zablokujú cestu. Protest sa chystá aj vo Zvolene

Vo Zvolene bude bezpečná jazda autami na Lučeneckej ceste na cestnom ťahu v smere na Lučenec.

Ilustračný obrázok k článku V Dobrej Nive zablokujú cestu. Protest sa chystá aj vo Zvolene
9
Galéria
Zdroj: TASR

V Dobrej Nive v okrese Zvolen bude v piatok od 15:00 do 15:30 štvrtá blokáda cesty I/66 v tomto roku. Obyvatelia Dobrej Nivy budú počas protestu chodiť po priechode pre chodcov v strede obce. Protest sa koná na podporu čo najskoršej výstavby obchvatu obce.

„Dnešnou blokádou zároveň podporíme iniciatívu občianskych aktivistov vo Zvolene, Krupine a v Šahách, ktorí popoludní budú takzvanými jazdami ohľaduplnosti blokovať cesty na ťahu Zvolen – Šahy,“ povedal starosta Dobrej Nivy Milan Jakubík. Do jazdy ohľaduplnosti v ostatných mestách sa majú zapojiť miestni šoféri áut, veteránov, cyklisti či motocyklisti.

Cieľom všetkých je upozorniť na neúnosnú situáciu s dopravou v jednotlivých mestách a v obci a vymôcť si čo najskoršie zaradenie obchvatov do plánov Národnej diaľničnej spoločnosti.

Vo Zvolene bude bezpečná jazda autami na Lučeneckej ceste na cestnom ťahu v smere na Lučenec od 15:00 do 16:00, v Krupine na uliciach Pribinova, Obchodná a Štefánikova od 15:30 do 16:00, v Šahách na uliciach Hontianska, SNP a na Hlavnom námestí od 16:30 do 17:00.

Podľa Jakubíka na list, ktorý obec zaslala v máji na Ministerstvo dopravy a výstavby SR a v ktorom žiadala o stretnutie, už dostala odpoveď. Z nej vyplýva, že o prehodnotení skoršieho termínu zaradenia obchvatu obce sa bude dať hovoriť až podľa výsledkov sčítania dopravy, ktoré sa uskutoční v roku 2020. Posúdiť by sa mali rovnako aj vplyvy na životné prostredie.

Obec sa pre čo najskoršie vyriešenie problému prehustenej dopravy spojila v uplynulých dňoch aj s obcami Turček a Oravské Dubové, ktoré majú podobné problémy. „Svoje ďalšie kroky a postupy chceme riešiť spoločne na stretnutí ešte toto leto,“ pripomenul Jakubík.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Protest obyvateľov Dobrej Nivy
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM