Komunálne voľby

V hre je nový kandidát: Aj tento muž chce zabojovať o kreslo primátora Zvolena

Vo Zvolene pribudol nový uchádzač o post primátora. V novembrových voľbách chce kandidovať ako nezávislý.

Ilustračný obrázok k článku V hre je nový kandidát: Aj tento muž chce zabojovať o kreslo primátora Zvolena
Foto: Nicole Regecová / Zdroj: Dnes24.sk

O post primátora mesta Zvolen sa v nadchádzajúcich komunálnych voľbách chce uchádzať aj aktuálny riaditeľ Letiska Sliač Roland Schaller. Kandidovať chce ako nezávislý. Ako sám informoval na utorkovom brífingu, podpisy potrebné ku kandidatúre už má zozbierané.

Medzi priority, ktoré by chcel v prípade zvolenia v meste pod Pustým hradom riešiť, sú doprava, podpora rodín, seniorov a mladých ľudí, ako aj rozvoj športu a budovanie nových športovísk.

„Moje rozhodnutie uchádzať sa o dôveru Zvolenčanov je prirodzeným vyústením mojich aktivít v meste a regióne. Zaujímam sa o veci verejné. Už dlhší čas sa snažím pomáhať športovcom, zlepšovať kvalitu života mladým, sociálne slabším a rodinám v krízových situáciách,“ povedal novinárom.

Predvolebnú kampaň si bude financovať z vlastných zdrojov. „Nechcem byť po voľbách bábkou v rukách ľudí, ktorí mi zaplatili kampaň,“ podotkol.

Vo Zvolene už ohlásili záujem uchádzať sa o post hlavy mesta doterajšia primátorka Lenka Balkovičová a tiež bývalý primátor Miroslav Kusein. Obaja chcú kandidovať ako nezávislí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM