Jakub Forgács Správy

V karanténnej stanici bude veselšie: Opustené zvieratká dostanú najkrajší mikulášsky darček

Aj nechcené psíky a ďalšie opustené zvieratká zažijú pravého ducha Vianoc. Vďaka akcii, ktorá sa pre ne chystá, si možno aj oni nájdu nový domov a ich noví majitelia zdarma získajú odborné rady.

Ilustračný obrázok k článku V karanténnej stanici bude veselšie: Opustené zvieratká dostanú najkrajší mikulášsky darček
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Aj tento rok sa brány Karanténnej stanice vo Zvolene, ktorej prevádzkovateľom je mesto Banská Bystrica, otvoria verejnosti. Mikulášske dary tak dostanú aj zabehnuté alebo nechcené spoločenské zvieratá. V sobotu pozýva mesto Banská Bystrica na podujatie Vianočné venčenie.

Najkrajší darček

Od 10:00 do 15:00 si budú môcť návštevníci karanténnej stanice pozrieť zariadenie a vyvenčiť psíkov, pre ktorých to bude najkrajší mikulášsky darček. Celé podujatie sa bude niesť v duchu predvianočnej nálady. Dotvárať ju bude malé občerstvenie v podobe vianočného punču, čaju, sladkostí pre deti aj dospelých, či vianočná hudba.

„Návštevníci sa môžu tešiť na ukážky poslušnosti psov, rozprávanie o príbehoch a pôvode jednotlivých štvornohých zverencov našej karanténnej stanice, ale aj odborné rady pre chovateľov," uviedol Peter Suchý, vedúci oddelenia odpadového hospodárstva, pod ktorého kompetenciu patrí aj Karanténna stanica vo Zvolene.

Prinášajú deky aj plachty

Návštevníci takýchto podujatí každoročne prinášajú do karanténnej stanice množstvo potrebných vecí, ako sú deky, staré plachty, uteráky alebo koberce. Pomáhajú aj s krmivom a inými dobrotami pre nechcené a opustené zvieratá. Pracovníci karanténnej stanice tak chcú za túto pomoc poďakovať aj pripravovaným podujatím.

V Karanténnej stanici vo Zvolene sú umiestnené spoločenské zvieratá, ktoré sú zabehnuté alebo opustené svojimi majiteľmi. Ich odchyt z ulíc mesta zabezpečuje zamestnanec mesta Banská Bystrica a v prípade jeho neprítomnosti túto službu zabezpečujú vyškolení príslušníci mestskej polície. Zamestnanci karanténnej stanice sa následne snažia vyhľadať majiteľov zvierat alebo im nájsť nový domov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM