Stanislav Černák Správy

V kraji pribudlo 23 vlakových spojov: Pozrite, ktoré nové vlaky sa priamo dotýkajú stanice vo Zvolene

Obyvateľom Banskobystrického kraja pridala štátna Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) od nedele 23 nových spojov. Pribudli osobné vlaky aj rýchliky.

Ilustračný obrázok k článku V kraji pribudlo 23 vlakových spojov: Pozrite, ktoré nové vlaky sa priamo dotýkajú stanice vo Zvolene
Zdroj: Dnes24.sk

Celkovo tak môžu cestujúci v Banskobystrickom kraji využívať 75 diaľkových a 247 prímestských vlakov. Podľa hovorkyne ZSSK Jany Morháčovej vypravuje dopravca v tomto regióne vlaky po 550 kilometroch tratí. „V kraji sa dá cestovať vo väčšine trás s pravidelným prestupom maximálne do 30 minút,“ dodala Morháčová.

Osobné vlaky i rýchliky

Napríklad na trase medzi Zvolenom a Fiľakovom pridáva dopravca oddnes tri nové osobné vlaky. Dva smerujú z Fiľakova s odchodmi o 6.08 h a 16.00 h do Zvolena. Jeden premáva v opačnom smere a zo Zvolena štartuje o 11.23 h.

Zároveň spájajú Zvolen s Košicami dva nové rýchliky. Prvý s odchodom zo Zvolena o 17.13 h a príchodom do Košíc o 20.37 h, ktorý bude jazdiť v nedeľu. Druhý s odchodom z metropoly východného Slovenska o 15.23 h a príchodom do Zvolena o 18.49 h. Pôvodne premával v pracovné dni a v nedeľu, teraz bude jazdiť denne.

Do Bystrice až 6 nových spojov

Medzi Zvolenom a Banskou Bystricou pribudlo šesť nových vlakov, z toho tri expresy. Zo Zvolena budú vyrážať o 8.18 h, 16.31 h a o 18.19 h. V opačnom smere to budú vlaky s odchodom z Banskej Bystrice o 6.06 h, 8.37 h a 13.37 h.

Na trase medzi Zvolenom a Žilinou premáva od nedele spolu 18 zrýchlených a expresných vlakov. „V porovnaní s minulým rokom je to v diaľkovej doprave 24-% nárast vlakových kilometrov,“ vyčíslila Morháčová. V rannej špičke bude podľa jej slov hodinový interval vlakov do Zvolena a poobede smerom do Žiliny. Novým vlakom na tejto trase je spoj s odchodom zo Žiliny o 5.54 h a ďalší s odchodom zo Zvolena o 13.52 h.

Medzi Zvolenom a Bratislavou sa pridali nové rýchliky. Jeden s odchodom zo Zvolena o 4.36 h a druhý s odchodom z Bratislavy o 16.56 h.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM