Tomas Gemza Rôzne

V Krupine prezentujú výsledky svojej práce slovenské ženy - líderky

Prezentácia práce slovenských žien - líderiek a aktivít, ktoré na poli ich zviditeľňovania robí Občianske združenie (OZ) Vidiecky parlament, je cieľom dnešnej konferencie s názvom Šanca pre vidiek, ktorá sa koná v krupinskom kine Kultúra.

„Okrem výsledkov práce našich žien a nášho združenia odprezentujeme tiež elektronickú publikáciu o ženách – líderkách, ktorá je jedným z výstupov nášho aktuálneho projektu,“ povedala TASR predsedníčka združenia Mária Behanovská.
Projekt, ktorý podporil Úrad vlády SR, si všímal najmä ženy, pracujúce v mimovládnych organizáciách, vo vedení samospráv, ženy podnikateľky a remeselníčky. OZ s nimi cieľavedomo pracuje už od roku 2002, keď založilo aj tradíciu udeľovania ocenení Vidiecka žena.
Medzi tie, ktoré dnes prídu povedať o svojej práci patria napríklad ženy z útulku Nová Dolinka v Kremnici. Ich projekt má názov Ako byť videné/í a počuté/í (ne/rovnaké/í/). Svoju zručnosť predvedie napríklad aj Mária Muráriková – medovníkarka z Trenčína – víťazka kulinárskej olympiády.
Popoludní sprístupnia v neďalekom Múzeu A. Sládkoviča prehliadku kraslíc z celého sveta pod názvom Vandrovalo vajce. Majiteľkou vystavených kraslíc je Ľudmila Bátorová, ktorá kraslice zároveň vyrába a získava za ne ocenenia nielen doma, ale aj v zahraničí. Okrem iného je aj víťazkou medzinárodného salónu kraslíc v Ríme.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM