Stanislav Černák Samospráva

V Krupine zverejnili zoznam neplatičov: Mestu dlhujú občania poriadne mastnú sumu

V Krupine zverejnili zoznam neplatičov, na daniach a poplatkoch dlhujú poriadne mastnú sumu. V metropole Hontu však takýto zoznam nezverejnili po prvýkrát.

Ilustračný obrázok k článku V Krupine zverejnili zoznam neplatičov: Mestu dlhujú občania poriadne mastnú sumu
Zdroj: TASR

K zverejneniu zoznamu neplatičov, ktorí dlhujú mestskej samospráve miestne dane a poplatky za komunálny odpad a drobné stavebné odpady, pristúpili v týchto dňoch v Krupine. Fyzické a právnické osoby tam ku koncu minulého roku nezaplatili zákonom stanovené platby vo výške takmer 80 000 eur.

„Podľa zákona zverejnili len neplatičov, ktorí ako fyzické osoby dlhujú sumu nad 160 eur a firmy s dlhom nad 1600 eur,“ povedal hovorca Mestského úradu v Krupine Adrián Špánik.

Podľa zoznamu si svoju povinnosť, ktorú voči mestu k 31. decembru 2014 malo, nesplnilo sedem právnických osôb. Ich celkový nedoplatok predstavuje viac ako 43 028 eur. Fyzických osôb – neplatičov je na zozname 80. Dohromady sú mestu dlžní takmer 36 393 eur.

Zoznam neplatičov zverejnilo mesto Krupina na internete opätovne. Prvý raz to bolo v roku 2011. „Rozhodli sme sa zverejniť tento zoznam po vzore iných miest, v ktorých to malo pozitívny efekt a samosprávam to prinieslo zníženie nedoplatkov, pričom kladne to hodnotili aj tamojší občania,“ dodal hovorca.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM