Zuzana Vajayová Rôzne

V LDM bude konferencia o možnostiach uplatnenia remesiel na vidieku

O tradičných technikách práce s drevom a možnostiach ich využitia v súčasnosti budú v stredu a štvrtok, 20. a 21. októbra hovoriť odborníci na konferencii Tradičné remeslá pre dnešok, ktorá sa uskutoční v priestoroch Lesníckeho a drevárskeho múzeu (L

Ako TASR povedala pracovníčka múzea Želmíra Šípková, ide v poradí už o šieste podujatie, ktoré v priebehu posledných rokov pripravilo múzeum zo zdrojov Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka.

Na konferencii odznejú príspevky od 23 odborníkov z danej oblasti zo Slovenska, ale aj z Česka, Maďarska a Poľska. Podujatie je určené predovšetkým predstaviteľom obcí a územnej samosprávy, ako aj podnikateľom v oblasti spracovania dreva.

Tematické okruhy sú v prvý deň konferencie zamerané na domácu výrobu z dreva a ľudové drevospracujúce remeslá, tesárstvo a drevené konštrukcie v architektúre a debnárstvo, kolárstvo, tokárstvo a ostatné remeslá.

Druhý deň sa bude hovoriť o stolárstve a nábytku, rezbárstve a umeleckých remeslách pracujúcich s drevom a tiež o voľnej výtvarnej tvorbe z dreva.

Všetky prijaté príspevky budú zaradené do zborníka, ktorý vyjde v elektronickej podobe tesne po konferencii.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM