Stanislav Černák Správy

V Lešti budú súťažiť mladí záchranári: Očakáva sa okolo 60 žiakov základných škôl

Približne 60 žiakov základných škôl v 15 družstvách bude vo štvrtok, 19. septembra súťažiť v Ústave špeciálneho zdravotníctva a výcviku MO SR v Lešťi na 20. Majstrovstvách Slovenskej republiky mladých záchranárov civilnej ochrany.

Ilustračný obrázok k článku V Lešti budú súťažiť mladí záchranári: Očakáva sa okolo 60 žiakov základných škôl
Zdroj: TASR

Pôjde o najlepšie družstvá, ktoré na celoštátnu súťaž postúpili z krajských kôl. Ako povedal Peter Lazarov z tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra, podujatie sa začne už dnes príchodom súťažných družstiev do výcvikového priestoru. Samotná súťaž bude prebiehať zajtra, v čase od 8:45 do 12:30 hodiny.

Súťažiť sa bude v testoch s otázkami z civilnej ochrany, zdravotníckej príprave, civilnej ochrane, streľby zo vzduchovky, hasenia malých požiarov a v pohybe a pobyte v prírode.

Pozvánku dostali aj družstvá z Maďarska, s ktorými SR spolupracuje v rámci regionálnych zmlúv a prihraničnej spolupráce. Súťažné družstvo tvoria štyria žiaci základnej školy v zložení dve dievčatá a dvaja chlapci.

Súťaž organizuje Sekcia krízového riadenia Ministerstva vnútra SR, v spolupráci s Obvodným úradom Banská Bystrica a obvodnými úradmi banskobystric­kého kraja.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM