Stanislav Černák Rôzne

V nemocnici ste mohli vidieť známe tváre: Zvolenskí futbalisti rozdávali plyšákov

Zvolenskí futbalisti rozdávali plyšákov a iné hračky. V rámci charitatívnej akcie si spestrili zimnú prestávku a potešili deti vo zvolenskej nemocnici. A to nebolo všetko! V úlohe Mikuláša, čerta a anjela sa predstavili študenti Strednej zdravotníckej školy.

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici ste mohli vidieť známe tváre: Zvolenskí futbalisti rozdávali plyšákov
Zdroj: Dnes24.sk

Počas Mikuláša prekvapili detských pacientov futbalisti MFK Lokomotíva Zvolen, ktorí detičkám priniesli darčeky v podobe plyšákov a iných hračiek. Hráči prvého družstva sa spolu so svojimi fanúšikmi a fanklubom Persona non grata rozhodli potešiť choré detičky, preto spolu odohrali priateľský zápas, za pomoci ktorého sa podarilo vyzbierať množstvo darčekov.

Tejto milej akcie sa z kádra Lokomotívy zúčastnili hráči Andrej Kamendy, Radoslav Kamenec, Patrik Gábriš, Oliver Špilár, Rudolf Bilas, Marko Lukáč, Ivan Očenáš, Vladimír Fuják a manažér klubu Matej Líška. „Všetkým darcom, hráčom MFK Lokomotíva, ako aj študentom Strednej zdravotníckej školy ďakujeme za túto snahu povzbudiť našich pacientov,“ povedala Zuzana Sitárová, marketingová manažérka nemocnice.

To však nebolo jediné prekvapenie pripravené pre najmenších pacientov zvolenskej nemocnice. „Mikuláš je dedko starý vie on robiť veľké čary. Nadelí ti radosti, balík plný sladkostí…,“ aj takto sa recitovalo, spievalo na detskom oddelení nemocnice, kde svojim príchodom Mikuláš a jeho družina rozdávali radosť, smiech, balíčky so sladkým prekvapením.

Študenti Strednej zdravotníckej školy v prezlečení za Mikuláša, anjelikov a čertov prišli po roku opäť rozveseliť najmenších pacientov. Mikuláš so svojimi pomocníkmi odmenil každého pacienta malou odmenou v podobe balíčka, kde nechýbala hračka, adventný kalendár, ale ani zdravé ovocie. Bez povšimnutia však nezostali ani tí najstarší pacienti, hospitalizovaní na geriatrickom oddelení. „Mikuláš je pre nás, najstarších, veľmi milé a nečakané prekvapenie,“ povedala hospitalizovaná pacientka Elena.

Foto: Nemocnica Zvolen

Futbalisti a študenti potešili najmenších pacientov
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM