Správy Samospráva

V obci pri Zvolene nezabránila napĺňaniu plánov ani pandémia: Za 2 roky obnovili 4 ulice

V tomto roku chcú v Železnej Breznici pripraviť projekt rekonštrukcie materskej školy a v prípade vyhlásenia vhodnej výzvy požiadať o nenávratný finančný príspevok na jej rekonštrukciu.

Ilustračný obrázok k článku V obci pri Zvolene nezabránila napĺňaniu plánov ani pandémia: Za 2 roky obnovili 4 ulice
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Zrekonštruovať tri miestne komunikácie v roku 2020 a jednu vlani vrátane parkoviska a priestranstva pred kultúrnym domom a obecným úradom sa podarilo vedeniu obce Železná Breznica v okrese Zvolen počas dvoch rokov trvajúcej pandémie nového koronavírusu.

„Aj keď uplynulé obdobie bolo zložité, v obci sme sa usilovali napĺňať naše predsavzatia a plány, ktoré sme si vytýčili pred štyrmi rokmi na začiatku funkčného obdobia. Tie sa týkali hlavne dokončenia rekonštrukcie všetkých miestnych komunikácií,“ uviedol pre starosta Ján Dúbravský. Investičné náklady na tieto účely dosiahli takmer 170-tisíc eur.

Okrem toho v obci v roku 2021 vybudovali pred kultúrnym domom workoutové a detské ihrisko v rámci projektu Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka a verejno-súkromného partnerstva Hontiansko-Dobronivského, ktorého je obec členom. „Projekt bol spolufinancovaný aj z dotácie Úradu vlády SR. Spolu náklady presiahli 50-tisíc eur,“ doplnil starosta.

V tomto roku chcú pripraviť projekt rekonštrukcie materskej školy a v prípade vyhlásenia vhodnej výzvy požiadať o nenávratný finančný príspevok na jej rekonštrukciu. „Objekt bol postavený ešte v roku 1974 a je značne energeticky náročný a technicky zastaraný. Tiež chceme v rámci možností pokračovať v skrášľovaní obce. V tomto roku nás tiež čaká veľa práce na projekte pozemkových úprav, ktoré sme začali realizovať už v minulom roku,“ doplnil starosta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM