Stanislav Černák Rôzne

V októbri sprístupnia nový náučný chodník v Arboréte Borová hora: Bude mať viac ako 4 kilometre!

Viac ako štyri kilometre dlhý náučný chodník sprístupnia onedlho v Arboréte Borová hora vo Zvolene, ktoré je v správe tamojšej Technickej univerzity (TU). Na trase rozdelenej do troch okruhov, sa nachádza 12 infopanelov.

Ilustračný obrázok k článku V októbri sprístupnia nový náučný chodník v Arboréte Borová hora: Bude mať viac ako 4 kilometre!
Zdroj: TASR

Ako informoval riaditeľ arboréta Ivan Lukáčik, červený okruh je najkratší a zahŕňa prehliadku rozária arboréta. „V tejto časti sú umiestnené dva infopanely, ktoré návštevníka informujú o histórii pestovania a šľachtenia ruží a najvýznamnejších šľachtiteľoch pôsobiacich na území Slovenska,“ povedall riaditeľ.

Ďalších desať infopanelov je umiestnených na zelenom a modrom okruhu. Informácie na nich sú venované ihličnatým a listnatým drevinám, rododendrónom, prírodným a klimatickým podmienkam, pôvodnej flóre, lesným spoločenstvám a avifaune arboréta. Na trasách náučného chodníka sú umiestnené tiež nové smerovníky, ktoré uľahčujú pohyb a orientáciu návštevníkov v areáli.

Otvorený od 2. októbra

Náučný chodník vznikol vďaka projektu Kultúrnej a edukačnej grantovej agentúry KEGA 010 TUZ-4/2012 Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu. Otvorený bude 2. októbra 2013 o 10:00 hod. V nasledujúcich dňoch (3. a 4. októbra 2013) ponúka arborétum bezplatný vstup žiakom a študentom všetkých typov škôl.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM