Stanislav Černák Krimi

V rímskokatolíckom kostole vyčíňal zlodej: Z božieho stánku zmizli peniaze!

Neznámy páchateľ sa vlámal do rímskokatolíckeho kostola vo Zvolenskej Slatine. Z tejto návštevy neodišiel naprázdno, vzal si vrecúško s finančnou hotovosťou a kovovú pokladničku, kde boli ďalšie peniaze.

Ilustračný obrázok k článku V rímskokatolíckom kostole vyčíňal zlodej: Z božieho stánku zmizli peniaze!
Zdroj: TASR

„Vyšetrovateľ vo Zvolene začal trestné stíhanie pre zločin krádeže, ktorej sa dopustil zatiaľ neznámy páchateľ z nedele (28.7.) na pondelok (29.7.), keď sa vlámal do rímskokatolíckeho kostola vo Zvolenskej Slatine,“ banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Páchateľ podľa slov policajnej hovorkyne vošiel násilným spôsobom do priestorov kostola. „Zo stola medzi lavicami ukradol kovovú pokladničku s presne nezistenou finančnou hotovosťou. Potom páchateľ prešiel do miestnosti vedľa oltára, zvanej zakrestia, kde zo skrine odcudzil vrecúško s finančnou hotovosťou, ktorá sa vyzbierala na poslednej nedeľnej omši. Išlo o hotovosť vo výške približne 150 eur,“ dodala Vašková.

Celková škoda, ktorú páchateľ svojim konaním spôsobil bola vyčíslená na viac ako 200 eur. Za takúto krádež hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM