Tomas Gemza Rôzne

V rozpočte počíta mesto Krupina aj s obnovou námestia a stavbou bytových domov

S rozpočtom vo výške viac ako 7,54 milióna eur bude tento rok hospodáriť Mesto Krupina. Odsúhlasili to mestskí poslanci na ostatnom zasadaní mestského parlamentu.

Spolu s výdavkovými operáciami, ktoré obsahujú dlhovú službu a splátky dlhodobých záväzkov, boli celkové výdavky rozpočtu schválené vo výške presahujúce 7,87 milióna eur.
Najväčšie výdavky vo výške takmer 2,33 milióna eur sú plánované v programe Plánovanie, manažment, orgány mesta a kontrola a v programe Vzdelávanie, kde sa počíta s výdavkami vo výške viac ako 2,17 milióna eur.
Mesto tento rok 2011 plánuje zabezpečiť základné projekty v pôsobnosti oddelenia manažéra mesta, ako sú energetická optimalizácia a stavebné úpravy budovy školy a pavilónu so školskou jedálnou E.M. Šoltésovej, rekonštrukcia Svätotrojičného námestia a výstavbu dvoch bytových domov na ulici J. Špitzera.
Plánované sú aj výdavky na opravu budovy mestského úradu. V roku 2011 sa plánuje zabezpečiť úprava archívnych priestorov, sobášnej siene a balkónu. Rozpočtované kapitálové výdavky sú určené na zhodnotenie majetku mesta a na výkup pozemkov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM