Kultúra

V zámockej krypte sa bude opäť premietať. Na tieto filmy sa môžete tešiť

Hororový žáner tento raz organizátori nahradili filmovými snímkami spätými so slovenským ľudom a ich každodenným životom.

Ilustračný obrázok k článku V zámockej krypte sa bude opäť premietať. Na tieto filmy sa môžete tešiť
Zdroj: TASR

Po úspešných filmových premietaniach pozýva Slovenská národná galéria (SNG) na Zvolenskom zámku svojich návštevníkov do zámockej krypty opäť. Hororový žáner tento raz organizátori nahradili filmovými snímkami spätými so slovenským ľudom a ich každodenným životom. O podujatí informovali pracovníci SNG na Zvolenskom zámku.

V stredu 20. februára o 18. hodine tam premietnu film Karola Plicku Zem spieva z roku 1933. Ide o filmovú poému o slovenských ľudových zvykoch, piesňach a tancoch. Film vznikol za priamej podpory T. G. Masaryka.

V piatok 22. februára o 18. hodine to bude film Dušana Hanáka z roku 1972 Obrazy starého sveta. Film je sugestívnym portrétom starých ľudí z Liptova a Oravy, ktorí dokážu i v stave civilizačného chaosu a neistoty žiť vnútorne slobodní.

Na filmové premietania nadväzuje Sobotná bašta na zámku 23. februára od 10. hodiny, kde sa malí nadšenci umenia zoznámia s rôznymi výtvarnými postupmi a technikami a v tomto fašiangovom období si vytvoria aj vlastné masky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM