Marcel Páleš Správy

Varovanie meteorológov pre náš okres: Pripravte sa na poriadne tropický víkend!

Pred nami je ďalší horúci víkend! Ortuť teplomera sa v nasledujúcich dňoch vyšplhá poriadne vysoko a nás čakajú dva tropické dni plné nekompromisného slnka. Spríjemniť si ich môžete letným relaxom pri vode či opaľovaním pri teplotách až 36 stupňov Celzia.

Ilustračný obrázok k článku Varovanie meteorológov pre náš okres: Pripravte sa na poriadne tropický víkend!
Zdroj: Webnoviny.sk

Je pred nami prvý augustový víkend, ktorý svojimi teplotami nesklame. Ak máte možnosť, určite vyrazte k vode, ktorá príjemne osvieži. Teploty budú počas dvoch víkendových dní vo zvolenskom okrese nemenné, vyšplhať sa miestami v denných maximách môžu až na 36 stupňov.

Pre extrémne vysoké teploty vydal Slovenský hydrometeorologický ústav pre náš okres aj výstrahu prvého stupňa. „V okrese Zvolen sa miestami očakáva dosahovanie maximálne teploty vzduchu 33 až 36 stupňov,“ varujú meteorológovia. Obzvlášť opatrný treba byť v čase od 11-tej do 20-tej.

Ak sa v tomto kritickom rozmedzí budete pohybovať vonku na priamom slnku, dávajte si pozor, pretože hrozia kolapsy z tepla. Uprednostnite príjemný chládok a nezabúdajte na pravidelný pitný režim. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti je nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ upozorňujú odborníci zo SHMÚ.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM