Marcel Páleš Samospráva

Vedenie župy podáva trestné oznámenie. Kotleba: Na konci roku sa nehospodárne vynaložilo 1,7 milióna!

Vedenie Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) podáva trestné oznámenie! A to vo veci porušovania pravidiel pri správe cudzieho majetku podáva. Podľa nového župana došlo k nehospodárnemu nákupu.

Ilustračný obrázok k článku Vedenie župy podáva trestné oznámenie. Kotleba: Na konci roku sa nehospodárne vynaložilo 1,7 milióna!
Zdroj: TASR

K porušeniu malo dôjsť v Banskobystrickej regionálnej správe ciest (BBRSC) ku koncu minulého roku a to nehospodárnym nákupom techniky a materiálov, pri čom škoda mala dosiahnuť asi 1,7 milióna eur. Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedol predseda BBSK Marián Kotleba.

Obstarávanie s jedným uchádzačom?

Obstarávanie na techniku a materiály sa podľa hovorcu BBSK Miroslava Beličku uskutočnilo iba s jedným uchádzačom, pri čom ceny boli oveľa vyššie, ako sú bežné ceny. Bývalý riaditeľ BBRSC Ján Butkovský, ktorého nové vedenie kraja odvolalo k 10. januáru, však obvinenia nechápe a tvrdí, že k nehospodárnemu nakladaniu s majetkom v žiadnom prípade nedošlo.

„Ak však dôjde k preverovaniu obvinenia, použijem všetky prostriedky na to, aby som ich (obvinenia) vyvrátil,“ uviedol Butkovský.

Chystajú sa prehodnocovať

Podľa Kotlebu záväzky BBSK pri prevzatí úradu dosiahli 40 miliónov eur. „Len pohľadávky za autobusovú dopravu činia 8,2 milióna eur,“ priblížil. „Najväčšie pohľadávky sú práve v oblasti dopravy a regionálnej správy ciest,“ zdôraznil. Nové vedenie BBSK chce aj preto prehodnotiť všetky veľké projekty samosprávneho kra­ja.

Bývalý predseda BBSK Vladimír Maňka však vôbec nevie, odkiaľ Kotleba tieto čísla zobral. Ako v reakcii novinárom povedal, BBSK bol vlani aj podľa nezávislých inštitúcii najmenej zadlženým krajom.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM