Stanislav Černák Samospráva

Veľká predvolebná diskusia vo Zvolene: Rozdajú si to kandidáti na primátora!

Pomaly, ale isto ide do tuhého. Každý Zvolenčan si všimol zvýšený počet bilbordov a plagátov s kandidátmi na primátora ači poslanca Zvolena. V našom meste sa chystá veľká predvolebná diskusia, na ktorú sú pozvaní všetci traja kandidáti na post primátora.

Ilustračný obrázok k článku Veľká predvolebná diskusia vo Zvolene: Rozdajú si to kandidáti na primátora!
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Predvolebnú diskusiu pripravili zvolenské mimovládne organizácie so zámerom zlepšiť informovanosť Zvolenčanov pred komunálnymi voľbami. V priestoroch Starej radnice (1. poschodie) si to slovne „rozdajú“ všetci traja kandidáti už dnes o 16:30.

Diskusiu bude moderovať skúsený a nezávislý facilitátor. Jeho úlohou bude zabezpečiť dodržiavanie dohodnutých pravidiel diskusie, udeľovať slovo kandidátom aj občanom, vysvetliť na začiatku všetkým pravidlá diskusie. Základným princípom bude poskytnutie rovnakého priestoru za rovnakých podmienok na prezentáciu pre všetkých troch kandidátov.

V úvode diskusie dostanú všetci traja kandidáti Miroslav Kusein, Lenka Balkovičová a Matej Snopko najviac 3-minútový priestor. Poradie si vylosujú. Po tomto úvode dostanú priestor na otázky zástupcovia mimovládnych organizácií a po ňom občania, ktorí sa môžu zúčastniť tejto diskusie. Otázka a ani odpoveď kandidáta však nesmie presiahnuť 1 minútu!

„Organizátori po skúsenostiach z minulých stretnutí nepripustia otázky smerované iba voči jednému kandidátovi. Otázky sa musia týkať života v meste a nie osôb kandidátov. Taktiež nebudú umožnené otázky s napádajúcim a ponižujúcim charakterom,“ vysvetlila Martina Paulíková z občianskeho združenia Slatinka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM