Tlačové správy

Veľké charitatívne podujatie v Banskej Bystrici už v sobotu: Peniaze poputujú na detskú onkológiu

V meste pod Urpínom sa chystá 2. októbra 2021 netradičné podujatie športového charakteru, spojené s vyjadrením vzťahu každého účastníka k mestu Banská Bystrica s charitatívnym zameraním a pomoci pre OZ SVETIELKO NÁDEJE.

Ilustračný obrázok k článku Veľké charitatívne podujatie v Banskej Bystrici už v sobotu: Peniaze poputujú na detskú onkológiu
Zdroj: OZ Erika Kárová

Nejedná sa o súťažné preteky, ale ide o spoločný pochod, nesúci v sebe odkaz v transformácii výdaja dobrej energie, smerujúcej k detským onkologickým pacientom, čím sa naplní i myšlienka OZ Svetielka Nádeje – Veľká pomoc malým hrdinom!

Cieľom je pešo, zrýchleným krokom, alebo behom, obísť Banskú Bystricu v jej užšom intraviláne a pokúsiť sa v časovom limite do 6 hodín, prejsť celkom 32 km. Možné je zostaviť štafetu 6 osôb, kde si každý prejde „svojich“ 5 km. Zapojiť sa môžu aj športové kluby a skupinky priaznivcom športu.

Pre rodiny s deťmi, mamičky s kočíkmi i vozíčkarov bude pripravená zážitková 2 km trasa po centre mesta (v čase do 10,15 hod. – 15,30 hod.), kde sa deti budú môcť zastaviť v parku pri Detskej atletike a pri Barbakane pri vedomostnom kvíze o meste Banská Bystrica. Štart i cieľ budú na Nám. SNP, pred morovým stĺpom Panny Márie. Slávnostné otvorenie podujatia bude o 10,00 hod. a oštartujú prvé skupinky na 32 km. Ukončenie podujatia je naplánované na 18,00 hod. Veľký okruh zahŕňa okrem starého mesta, aj jeho najväčšie sídliskové časti, ako Kráľová, Radvaň, Podlavice, Fončorda, Sásová, Rudlová, Majer a Uhlisko. Celé podujatie však v sebe nesie i akýsi postpandemický kontext, v zmysle: Rozchoďme to a ožime!

Otcom myšlienky a hlavným ambasádorom je Miroslav Kapusta. Organizátorom podujatia je občianske združenie Erika Karová. Partnermi podujatia a členmi organizačného tímu sú Miroslava Zvončeková a Jozef Hucman.

Celá výška štartovného pre dospelých 15 Eur a deti 10 Eur (v cene štartovného bude prezenčný balíček s vitamínmi a produktmi od partnerov) poputuje pre OZ SVETIELKO NÁDEJE.

Text pokračuje pod obrázkom.

Krok za krokom: Charitatívne podujatie v Banskej Bystrici
5
Galéria
Zdroj: OZ Erika Kárová

Každý zapojený účastník bude zaradený do tomboly o pekné ceny. Štartovné sa platí na transparentný účet (ČÚ SLPS: SK31 0900 000­0 0051 0953 4­391), prípadne na mieste v hotovosti a bude venované na OZ SVETIELKO NÁDEJE – detská onkológia. Prispieť na transparentný účet môžu i firmy, podnikateľské subjekty, obchodné spoločnosti a iné spoločenské organizácie v akejkoľvek výške. Všetky vyzbierané financie zo štartovného, tomboly a finančné dary budú venované OZ SVETIELKU NÁDEJE.

Prihlasovanie na preteky krokzakrokombb@gmail.com

Štart i príchod do cieľa bude sprevádzaný hudobným programom vystúpia Dávid Bílek, Jozef Mak, Soňa Kopčanová, Libuša Mažgútová a nebudú chýbať zaujímavé aktivity pre deti, tombola o hodnotné ceny, detská karaoke a uskutoční sa aj dražba obrazu od známeho Banskobystričana Jaroslava Páslera.

Šek na vyzbieranú sumu bude zástupcom OZ SVETIELKO NÁDEJE odovzdaný za prítomnosti organizátorov dňa 14.10.2021, v rámci štvrtého z tohtoročných cyklov, už XI. ročníka Ars Poetica Neosoliensis, o 17.00 hod., na mestskej radnici v Cikkerovej sieni. Podujatie sa uskutoční za každého počasia.

Zdroj: OZ Erika Kárová

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: OZ Erika Kárová
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM