Jakub Forgács Správy

Veľké defilé na Sliači: Takto prebieha nácvik vojenskej prehliadky na oslavy SNP, VIDEO

Prípravy na oslavy 75. výročia SNP vrcholia. Ozbrojené Sily SR pri tejto príležitosti zverejnili video nácviku vojenskej prehliadky na Sliači.

Zdroj: Facebook

Oslavy 75. výročia Slovenského národného povstania (SNP) sa uskutočnia v Banskej Bystrici už vo štvrtok 29. augusta. Prinesú so sebou pestrý program, súčasťou ktorého bude aj slávnostná vojenská prehliadka.

Na leteckej základni Sliač v týchto dňoch nacvičujú Ozbrojené sily SR defilé techniky na spomínanú prehliadku. Pozrite si to na VIDEU!

Na prehliadke sa celkovo zúčastní viac ako 1500 vojakov, ktorí budú rozdelení do viac ako 35 celkov. Zastúpenie budú mať tak pozemné, ako aj vzdušné sily, príslušníci síl pre špeciálne operácie, Vojenskej polície, a samozrejme, aj Akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši.

Celkovo bude na prehliadke viac ako 200 kusov techniky vrátane 15 kusov leteckej techniky. Súčasťou budú aj vojenské výsadky príslušníkov 5. pluku špeciálneho určenia zo Žiliny, a tiež Vzdušných síl Ozbrojených síl SR.

Zriadená bude tiež infolinka Vojenskej polície s číslom 0904 786 159 pre nahlasovanie prípadných škôd spôsobených vojenskou technikou. Aktívna bude od 27. augusta 18:00 do 30. augusta 12:00.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery z minuloročných osláv SNP!

V OBRAZOCH: Oslavy 74. výročia SNP v Banskej Bystrici na FOTKÁCH
12
Galéria
Foto: Dušan Hein / Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM