Eva Drugdová Rôzne Správy

Veľké investície vo zvolenských škôlkach. Kde sa deti dočkajú vynovených priestorov?

Zateplené fasády, výmena dverí, okien aj bezbariérové vstupy. Dve materské školy v našom meste čaká rekonštrukcia.

Ilustračný obrázok k článku Veľké investície vo zvolenských škôlkach. Kde sa deti dočkajú vynovených priestorov?
2
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen

Materské školy Hrnčiarska v centre mesta a škôlka Ľ. Fullu na Sekieri by už tento rok mali dostať nový šat. Mestu k tomu pomôžu financie z Ministerstva životného prostredia SR a Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Vďaka tomu investuje Zvolen do dvoch materských škôl viac ako 1,3 mil. eur.

„Zateplená fasáda, strecha, výmena dverí, okien a podláh, bezbariérové vstupy, nová elektroinštalácia a výmena vykurovacích telies, to všetko je súčasťou projektu Znižovania energetickej náročnosti verejných budov. Materská škola Hrnčiarska vznikla v roku 1971, v súčasnosti má 162 detí, kým MŠ Ľ. Fullu je mladšia, existuje od roku 1980, aktuálne s počtom detí 146. Školy prešli v minulosti len nevyhnutnými opravami, v tomto roku sa konečne dočkajú kompletnej rekonštrukcie,“ uviedla Eva Ježovičová, referent pre styk s verejnosťou, Mestský úrad Zvolen.

„Mesto Zvolen na realizáciu projektu získalo nenávratné finančné prostriedky v sume 1 089 396 eur, z vlastného rozpočtu prispeje sumou 271 532 eur. Mesto tak investuje do opatrení, ktoré nie je možné hradiť z príspevku. Rekonštrukcie by celkovo mali priniesť výrazné zníženie energetickej náročnosti budov a tým pádom nemalú úsporu financií,“ pokračovala Ježovičová.

„Rekonštrukcia materských škôl by mala začať 15. mája 2017 a potrvá najneskôr do 30. apríla 2018. Najväčší objem prác by mal byť zrealizovaný počas letných prázdnin, kedy budú obe materské školy mimo prevádzky. V ostatných mesiacoch budú materské školy v prevádzke v obmedzenom režime, ktorý bude operatívne prispôsobovaný aktuálnej situácii a vykonávaným rekonštrukčným prácam o čom budú rodičia detí navštevujúcich materské školy informovaní,“ vysvetľuje Miroslav Marcinko, vedúci odboru školstva.

V roku 2017 Mesto Zvolen vyčlenilo okrem spolufinancovania projektu rekonštrukcie materských škôl na uliciach Hrnčiarska a Ľ. Fullu aj ďalšie finančné prostriedky v sume 45 000 eur na dokončenie komplexného zateplenia materskej školy na ulici E. P. Voljanského na sídlisku Západ a sumu 57 000 eur na opravy a údržbu ďalších štyroch materských škôl.

FOTO: Rekonštrukcia materských škôl vo Zvolene
2
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM