Katarína Oravská Krimi

Veľké kontroly vo zvolenských podnikoch: Policajti v akcii aj so psom, čo sa dialo?!

Vo zvolenských podnikoch bolo rušno. Zrazu do nich totiž zavítali policajti. Jednu z hliadok strážcov poriadku sprevádzal aj služobný pes. Čo sa dialo?

Ilustračný obrázok k článku Veľké kontroly vo zvolenských podnikoch: Policajti v akcii aj so psom, čo sa dialo?!
Zdroj: TASR

Letné prázdniny sú v plnom prúde. Tínedžeri často trávia voľné chvíle s partiou. Nevyhýbajú sa ani návštevám podnikov. Nie každý pritom zostane iba pri kofole, či džúse. Zvolenskí mestskí policajti si preto posvietili na mladých a alkohol a uskutočnili kontroly.

V piatok a sobotu vo večerných a nočných hodinách príslušníci Mestskej polície (MsP) Zvolen v súčinnosti hliadkami OO PZ Zvolen, kde jednu z hliadok sprevádzal služobný pes, vykonali bezpečnostno-preventívnu akciu zameranú na dodržiavanie zákona o ochrane pred zneužitím alkoholických nápojov v mestských podnikoch a zariadeniach. Celú akciu riadil náčelník MsP Zvolen Juraj Chabada, ktorý vykonával dohľad nad celkovou činnosťou príslušníkov MsP a jej úspešný priebeh.

Dvaja nemali ani 15

Ako uviedol Chababa, kontrolovaných bolo približne 60 mladých ľudí, kde orientačnej dychovej skúške na zistenie alkoholu v dychu sa podrobilo celkovo 28 osôb, z toho 16 s pozitívnym výsledkom.

„U dvoch maloletých do 15 rokov a 14 mladistvých predstavovala nameraná hodnota od 0,22 mg/l do 1,38 mg/l,“ priblížil náčelník MsP Zvolen.

Ako Chabada pokračoval, nakoľko z uvedenej skutočnosti vzniklo podozrenie z porušenia vyššie cit. zákona boli všetky zistenia útvarom MsP Zvolen spracované a následne odovzdané príslušným obciam podľa trvalého pobytu osôb, ktoré vo veci v zmysle zákona vykonajú ďalšie potrebné opatrenia.

Alarmujúce zistenia

„O celej veci bol informovaný orgán sociálno-právnej ochrany detí a sociálnej kurately, ÚPSVaR, kde bola jedna maloletá osoba odovzdaná pracovníčke sociálnej kurately a druhú maloletú osobu si prišila prevziať jej matka. Ďalší kontaktovaní boli zákonní zástupcovia príp. rodinní blízky mladistvých osôb, ktorí si deti prišli osobne prevziať do starostlivosti,“ povedal Chabada.

„Vzhľadom na reálne zistenia možno konštatovať, že počet prichytených mladistvých je alarmujúci,“ konštatuje Chabada.

„Rodičia by preto nemali zabúdať na svoje deti počas prázdnin, viac im venovali pozornosť a vyplnili im čas plnohodnotnejšie. Zároveň by si mali prevádzkari jednotlivých podnikov uvedomiť, že predajom alkoholu osobe mladšej ako 18 rokov sa vystavujú riziku postihu za priestupok, i keď pravdou je, že mnoho mladých ľudí požije alkohol ešte pred príchodom do podniku,“ upozorňuje náčelník MsP Zvolen J.Chabada.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM