Správy

Veľké odstávky elektriny vo Zvolene. Bez prúdu bude vyše 2000 odberných miest

Elektrikári chystajú údržbu niekoľkých trafostaníc, ktorá sa nezaobíde bez vypnutia prúdu v stovkách domácností. Vo Zvolene budú odstávky prebiehať tri dni.

Ilustračný obrázok k článku Veľké odstávky elektriny vo Zvolene. Bez prúdu bude vyše 2000 odberných miest
5
Galéria
Zdroj: TASR

Od utorka 10. do štvrtka 12. októbra pocíti odstávky elektriny postupne viac ako dvetisíc odberných miest zo zvolenskej časti Tepličky. Prúd nepôjde v týchto dňoch od 7:15 do 13:30. Dotknutí odberatelia pritom nebudú bez prúdu naraz počas všetkých troch dní, ale priebežne – každý bude teda bez prúdu len v jeden deň.

Dôvodom odstávky sú plánované revízie a opravy niekoľkých trafostaníc v správe Stredoslovenskej energetiky – Distribúcie (SSE-D). Výsledkom údržbárskych aktivít bude nielen odstránenie závad, ale aj prevencia zameraná na väčšiu spoľahlivosť a bezpečnosť distribučnej siete.

Naši pracovníci vynaložia maximálne úsilie, aby dodávku elektriny obnovili hneď, ako to bude možné. Ak sa nestane nič nepredvídateľné, môže to byť skôr ako v avizovanom čase. Dotknutých odberateľov by sme však chceli požiadať o trpezlivosť a náležitú prípravu na odstávku.

Kompletný zoznam všetkých odberateľov zasiahnutých odstávkami a ich presný rozpis môžete nájsť na internetovej stránke Stredoslovenskej energetiky – Distribúcie v časti Plánované odstávky.

Foto: ilustračné

Elektrina, prúd
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM