Hokej

Veľké zmeny v kádri HKM Zvolen: Nové posily aj odchod útočníka

Zvolenský klub získal v závere prestupového obdobia posily do útoku aj bránky. O jedného hráča však aj prišiel.

Ilustračný obrázok k článku Veľké zmeny v kádri HKM Zvolen: Nové posily aj odchod útočníka
Zdroj: TASR

Slovenský hokejista Ján Sýkora zamieril z Detvy do HKM Zvolen. S vedením klubu sa dohodol na hosťovaní do konca sezóny 2019/2020. Účastník Tipsport Ligy informoval o novej posile na oficiálnej stránke.

Posily do útoku aj bránky

Sýkora príchodom do Zvolena nasledoval kroky Petra Zuzina. Táto dvojica vytvorila spoločne s Petrom Šišovským produktívny útok, ktorý si v ročníku 2019/2020 vybojoval aj reprezentačné pozvánky. Po odchode Šišovského do Vítkovíc sa aj zvyšní dvaja hráči rozhodli pre zmenu pôsobiska v závere ročníka. Sýkora v ňom odohral 33 zápasov, v ktorých dosiahol 16 gólov a 16 asistencií. Momentálne sa zotavuje po zranení, zatiaľ posledný zápas odohral 4. januára práve vo Zvolene.

HKM získal v závere prestupového obdobia aj brankára Romana Petríka. Ten nasledoval kroky produktívnych útočníkov z Detvy. Pre 25-ročného brankára ide o návrat do materského klubu po štyroch rokoch. V sezóne 2019/2020 bol brankárskou jednotkou Detvy, za ktorú v nej odchytal 40 zápasov s 91,1-percentnou úspešnosťou zásahov a priemerom 3,16 inkasovaných gólov na zápas. Vo Zvolene vytvorí brankársku trojicu s Tomášom Tomekom a Jurajom Hollým.

Rovnakým smerom zamieril aj ďalší zvolenský odchovanec Jakub Žilka. V tomto ročníku získal v 42 zápasoch 13 bodov za 4 góly a 9 asistencií.

Odchádza Štrauch

Zo zvolenského klubu zase odchádza Andreas Štrauch, ktorý dohrá sezónu 2019/2020 v Michalovciach. Michalovský klub informoval o novej akvizícii prostredníctvom facebooku.

Útočník pôsobil v úvode sezóny 2019/2020 v Poprade, za ktorý stihol odohrať 11 zápasov. V nich získal 3 body za asistencie a následne zamieril do Zvolena v rámci výmeny za Lukáša Handlovského. V novom pôsobisku stihol odohrať 32 stretnutí s bilanciou 6 gólov a 9 asistencií.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM