Stanislav Černák Rôzne

Veľkonočné trhy v obrazoch: Ľudí prišlo o poznanie menej, odradila ich zima a málo peňazí

Boli sme sa pozrieť na práve prebiehajúcich Veľkonočných trhoch. Potuľujúcich sa ľudí medzi stánkami je o poznanie menej. Avšak v tomto počasí sa tomu ani niet čo čudovať.

Ilustračný obrázok k článku Veľkonočné trhy v obrazoch: Ľudí prišlo o poznanie menej, odradila ich zima a málo peňazí
Foto: Stanislav Černák

Na zvolenskom Námestí SNP prebiehajú od včera Veľkonočné trhy. Nepríjemné zimné počasie má za následok, že medzi stánkami sa potuľuje menej ľudí ako po minulé roky. „Veru, chladné počasie nevylákalo veľa ľudí na trhy, aj my máme menej zákazníkov ako po minulé roky,“ prezradil pán Milan zo stánku s občerstvením.

Viac ľudí je popoludní

Viacero ľudí sa objavuje na trhoch v popoludňajších hodinách. „Včera popoludní, keď ľudia skončili v práci bol vcelku slušný záujem o medovníky,“ prezradila stánkárka Ľudmila.

„Na zvolenskom námestí sa nachádza približne 150 stánkov,“ prezradil Karol Bocek z Oddelenia obchodu a služieb mesta Zvolen. Na návštevníkov trhov čakajú stánky s rôznym sortimentom.

Nedostatok peňazí

Väčšina ľudí sa po námestí prejde, iba keď sa presúvajú na autobusy alebo do práce. „Cez trhy som iba prešla, nepozerala som stánky. Odradilo ma chladné počasie a aj moja finančná situácia,“ povedala sympatická Jana. Veru, veľmi málo ľudí sa vybralo na trhy za účelom nakupovania.

„S priateľkou som sa včera prešiel po trhoch, kúpili sme nejaké drobnosti. Je tu však veľmi málo ľudí, v tejto zime sa tomu ani nečudujem. Možno sa Veľkonočné trhy tento rok ani nemuseli konať, keď je takáto zima a navyše ľudia nemajú peniaze,“ dodal 29 – ročný Peter.

My ešte pripomíname, že Veľkonočné trhy potrvajú dnes do 21. hodiny.

Veľkonočné trhy 2013
12
Galéria
Foto: Stanislav Černák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM