Eva Drugdová Kultúra

Veľký júnový PREHĽAD pre Zvolenčanov. TOP 10 akcií, ktoré odštartujú leto

Čo prinesie najbližší mesiac? Pozreli sme sa na najlákavejšie akcie v júni. Na ktorých by ste nemali chýbať?

Ilustračný obrázok k článku Veľký júnový PREHĽAD pre Zvolenčanov. TOP 10 akcií, ktoré odštartujú leto
10
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Alexandrovci – European Tour 2017

2. júna 2017 o 19.00, Zimný štadión Zvolen

Alexandrovci počas svojho európskeho turné potešia aj slovenských fanúšikov a nevynechajú ani Zvolen. V piatok vám na zimnom štadióne ponúknu nezabudnuteľný večer. Zaspievajú svoju legendárnu Kaťušu či Kalinku, ale aj mnoho ďalších známych ruských piesní. Nenechajte si ujsť vystúpenie približne 120 umelcov.

Zvolenské nedeľné Korzo

4. júna 2017 o 17.00, Námestie SNP

Prvé zvolenské nedeľné Korzo sa uskutoční už 4. júna. Na ďalšie sa môžete tešiť 11., 18. a 25. júna. Najbližšia nedeľa bude venovaná domácim miláčikom a na program príde Najkrajší útulkáč, Dog dancing či príbehy bývalých útulkáčov. Pre deti je naplánovaná rozprávka Havo Slavo, tvorivé dielne a maľovanie na tvár. Na záver vás čaká koncert hudobnej skupiny LUSK.

Štyria na kanape

6. júna 2017 o 19.00, Kultúrny dom Podborová

Do Zvolena opäť zavíta vynikajúca komédia najhranejšieho francúzskeho autora na svete Marc Camoletti. Bláznivá komédia o peripetiách rozpadu manželstva vás rozhodne rozosmeje a pobaví. Nenechajte si ujsť výkony obľúbených slovenských hercov Petry Polnišovej/Zuzany Vačkovej, Emila Horvátha, Richarda Stankeho, Henriety Mickovičovej a Ľuboša Kostelného/Michala Kubovčíka.

Jaroslav Žák: Škola základ života

8. júna 2017 o 21.00, Zámocké hry zvolenské – nádvorie zámku

Na zámockých hrách zvolenských sa uskutoční slávnostná slovenská premiéra inscenácie, v ktorej zažijete úsmevné príhody z nostalgických školských čias. Večný boj študentov a kantorov sa konečne dostáva na slovenskú divadelnú scénu. Zámocké hry zvolenské ponúkajú bohatý program do 25. júna.

Jazzové námestie

9. júna 2017 o 19.00, Námestie SNP

Večer plná hudby vám spríjemní Swett Little Chicks a Zvolenský Big Band. Nebudú chýbať swingové piesne z prvej polovice minulého storočia, ale ani tradičná hudba balkánskych kultúr Balkansambel.

Detská cyklistická a bežecká liga

10. júna 2017 o 10.00, Námestie mládeže, areál ZŠ Západ

Ak máte doma malých športovcov, rozhodne nevynechajte ďalší termín detskej cyklistickej a bežeckej ligy. Súťažiť sa bude na sídlisku Západ na Námestí mládeže. O desiatej hodine môžete vaše ratolesti zaregistrovať a o jedenástej začínajú bežecké kategórie. No a o 11.30 nasleduje cyklistická súťaž. So štartovným sa trápiť nemusíte, stačí si len priniesť kopec zábavy a dokonca môžete vyhrať tombolu.

Dni ruží

12. – 18. júna 2017, Arborétum Borová hora

Po týždni rododendronov si vo zvolenskom arboréte budete môcť pozrieť aj prehliadku ruží. Okrem toho vám poskytnú informácie aj o pestovaní, rozmnožovaní a ochrane rastlín.

Navždy alebo nikdy

18. júna 2017 o 19.00, Dom kultúry Podborová

Jún sa nesie v znamení divadelných predstavení a jedným z nich je aj čierna komédia o láske. V centre príbehu je manželský trojuholník, v ktorom sa manžel zbaví svojej ženy, no výčitky svedomia z neho spravia blázna.

Premietanie filmu: Musíme si pohovoriť o Kevinovi

23. júna o 17.30, Stará radnica

Filmový skoro klub vám opäť ponúkne premietanie filmu Musíme si pohovoriť o Kevinovi, ktorý sa žánrovo pohybuje medzi rodinnou drámou a thrillerom. Režisérka Lynne Ramsay sa špecializuje na závažné psychologické drámy a je pokladaná za jeden z najväčších britských talentov súčasnosti.

Hýb sa Slovensko

24. júna 2017, Námestie SNP

Známe športové podujatie zavíta aj do Zvolena. Celodenná akcia je venovaná rodinám s deťmi. Prihláste sa a môžete si na zvolenskom námestí nielen zašportovať, ale sa aj pobaviť.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Zvolena
10
Galéria
Foto: Oliver Kuklovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM