Marcel Mojžiš Rôzne

Veľký predaj bytov: Nové bývanie môžete mať po vojakoch

Veľký predaj nehnuteľností! Takmer 30 prázdnych bytov po vojakoch v obci Slatinské Lazy si onedlho budú môcť kúpiť radoví záujemcovia. Nové bývanie si tak ľudia môžu vybrať v celkovo až v piatich bytových domoch.

Príbytky v Slatinských Lazoch, ktoré boli kedysi domovom profesionálnych vojakov, by sa už tento rok mohlo zaplniť novými obyvateľmi. Bytová agentúra ministerstva obrany, ktorá ich spravuje, má už rozhodnutie o prebytočnosti majetku a môžu sa tak začať predávať.

Zníženie ceny aj o polovicu[/si­ze][/color]

„Budeme postupovať v zmysle zákona a ešte v júli zverejníme v tlači ponuku na predaj prebytočného majetku,“ uviedol právnik z oddelenia legislatívy bytovej agentúry Michal Novák. Dva z bytových domov by sa mali predávať po jednotlivých bytoch a zvyšné tri ako samostatné celky. Bytovky sa budú v prvom kole ponúkať za znaleckú cenu, v prípade, že do 15 dní nikto neprejaví záujem, cena bude znížená na polovicu.

O byty by mala záujem aj obec, podľa starostky Dariny Hroncovej by však aj polovičná cena bola pre nich privysoká. Záujem o nehnuteľnosti eviduje obec nielen od vlastných občanov, ale aj od ľudí z okolitých miest a dedín. Záujemcovia sú dokonca i mimo banskobystrického kraja. V prípade, že by sa byty zaplnili, súčasný počet asi 485 obyvateľov by sa zvýšil asi o pätinu.

Masové odsťahovanie[/si­ze][/color]

Vojaci sa zo Slatinských Lazov húfne odsťahovali v rokoch 2006 a 2007. Odišli do nájomných bytov bližšie k pracovisku a to kvôli finančnej podpore a tiež menším nákladom na bývanie. Bytovky s dvoj až štvorizbovými bytmi postavilo ešte v prvej polovici 90. rokov uplynulého storočia miestne poľnohospodárske družstvo s vidinou rozvoja. Keď sa ale dostalo do problémov, byty predalo rezortu obrany. Dnes sú z 30 bytov obsadené len štyri.

[color=#ff0000]­Súvisiace články [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.136940_Ro­dicia-sa-buria:-Radnica-chce-zrusit-dalsiu-skolu!-]Rodičia sa búria: Radnica chce zrušiť ďalšiu školu![/link] [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.134906_Kon­troverznu-chatku-na-Pustom-hrade-maju-v-lete-zburat]Kontroverznú chatku na Pustom hrade majú v lete zbúrať[/link] [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.134687_Zvo­lenske-skoly-dosluzili:-Predavaju-sa–za-statisice]Zvolenské školy doslúžili: Predávajú sa za státisíce[/link] [link=http://www­.zvolen24.sk/clan­ky?extend.133845_Zvo­len-ukryval-staroveke-poklady–Pozrite-si-to---]Zvolen ukrýval staroveké poklady. Pozrite si to…[/link]

zvolen24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM