Martin Károly Rôzne

Veronika reprezentovala Slovensko

Vo štvrtok 15. decembra večer prežila Zvolenčanka Veronika Marková finálový večer svetovej súťaže krásy World Miss University 2011 v kórejskom Pyeongchangu (Pchongjang) priamo na hlavnom pódiu.

Pred objektívmi kamier popredných televíznych spoločností bola aj ona jednou zo 62 súťažiacich tohto prestížneho podujatia vysokoškoláčok z celého sveta.

Veronika má 21 rokov, študuje na Masarykovej univerzite v Brne tretí ročník odboru Teórie interaktívnych médií a chce pokračovať v odbore Manažment v kultúre. Súťaž i celý trojtýždňový pobyt v Kórejskej republike vnímala ako vhodnú možnosť zviditeľniť našu krajinu i svoje mesto Zvolen. Jej účinkovanie s napätím sledovala i jej rodina na zvolenskom sídlisku Západ-Tepličky.

Na jednej strane jej držím palce, aby dobre obstála, ale na druhej budem rád keď nič nevyhrá,“ prezradil nám tesne pred súťažou Veronikin otec Peter Marko. „A prečo? Nemám síce obdobné skúsenosti, ale si myslím, že niečo také poznamená človeka a zmení jeho život. Ja budem hlavne rád ak jej život bude pokračovať ako doteraz, keď jej hlavnou úlohou je úspešne dokončiť školu. Bulvár, publicita a povinnosti Miss nám až tak nesvedčia. Aj v posledných mesiacoch som sa s mojou rodinou presvedčil, že priority sú niekde inde – je to hlavne zdravie a spokojná rodina. Takže aj túto súťaž prežívame celkom pokojne. Však Veronika nás už v minulosti na podobné udalosti ’vytrénovala’. Jej koníček ju zaviedol napríklad do Grécka a v Číne bola až tri mesiace – a to bola ešte o pár rokov mladšia! Tam sa musela o seba starať sama a tu majú okolo 150 ľudí len na skrášlenie tváre a postavy! O všetko je postarané. Aj internet nám umožňuje kedykoľvek byť v kontakte. O jej pobyte v Kórejskej republike vieme viac, ako keď je v škole v Brne!

Aj my sme mali možnosť sledovať súťaž v televíznom prenose. Veronika bola elegantná, príjemná, pôsobila uvoľnene a milo, o čom sa mohli presvedčiť aj milióny divákov na celom svete. V internetovom hlasovaní však viac bodovali dievčatá z veľkých krajín – Kanady, Číny, Ruska… A hlavnú korunku krásy získala zástupkyňa USA.

Veronika nám povedala, že súťaž World Miss University bola veľkou možnosťou spoznávať tak vzdialenú kultúru a to ju žiadna naša škola nenaučí,“ prezradil nám po súťaži jej otec. „A pre nás bude aj tak najväčšou odmenou, keď sa nám vráti v poriadku domov. Na to sa všetci najviac tešíme.

Text a TV-foto : Martin Mázor Foto: archív Veroniky Markovej

Miss ZV UN II
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM