Kristína Striešková Iné športy

Vianočná latka

Aj takto nazývajú niektorí študenti tradičný skok cez latku, ktorý sa odohráva na každej strednej škole. Ide o športovú disciplínu, ktorej podstatou je preskočiť nastavenú latku. Odohráva sa v priestoroch telocvične, zúčastniť sa jej môžu všetky ve

Na Gymnáziu sa tohto roku zúčastnilo vyše 68 študentov. Účastníci boli rozdelení na kategórie mladších a starších chlapcov, dievčatá boli iba jedna kategória, keďže mladšie študentky sa prihlásili iba štyri. Najlepšie výkony podávali vyššie stavané ročníky. Chlapci začínali skokom 1,20 m a dievčatá od 90 cm. Atmosféra bola vynikajúca. Študenti, ktorí mali voľné hodiny prišli súťažiacich podporiť a povzbudzovať.

Každý zo súťažiacich mal tri pokusy, po ktorých keď latka spadla, vypadol, ale ako cenu útechy dostal sladkú odmenu. V kategórii mladší žiaci sa na 1.mieste umiestnil Martin Komorný s dobrým skokom 1,55 m. V kategórii starší žiaci prvé miesto obsadil Marek Malý so svojím obdivuhodným skokom 1,73m. V kategórii dievčat získala 1.miesto Lucia Babiaková s krásnym skokom 1,25m.

Autor: Sixtína Ferencová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM