Nicole Regecová Kultúra

VIDEO a FOTO: Námestím zneli výkriky Habovcov: V úlohe kuchárky aj primátorka Zvolena

Známi kuchári Habovci z televíznej relácie zavítali priamo na Námestie SNP. Zvolenčanom pripravili veľkú šou a nechýbala ani súťaž. Ako sa v nej darilo primátorke Balkovičovej?

Ilustračný obrázok k článku VIDEO a FOTO: Námestím zneli výkriky Habovcov: V úlohe kuchárky aj primátorka Zvolena
Foto: Nicole Regecová

Reportáž z posledného Nedeľného korza ste už mohli čítať. No v rámci podujatia vystúpili aj Habovci. Otec Vilo spolu so synom Dávidom spravili v centre Zvolena poriadnu šou. Ich výkriky, známe ešte z televíznej relácie, „Do mačky!“ či „Hraj na tie ruky!“ sa ozývali celým námestím.

Vilo Habo najprv priamo na pódiu vlastnoručne pripravil mrkvovú nátierku. Moderátor Radoslav Kuric ho zatiaľ spovedal o dvoch kuchárskych knihách, ktoré už napísal. Hotové chlebíčky následne Habo zaniesol ochutnať do publika. Aj keď sa Zvolenčania najprv zdráhali, tanier zostal úspešne prázdny.

Nasledovala veľká súťaž o najlepšiu nátierku. Vilo zdôraznil: „Hodnotiť sa nebude len chuť, ale aj vzhľad.“ Súťažili tri dvojice. Primátorka Lenka Balkovičová s poslancom Petrom Drozdíkom robili tvarohovú nátierku s rascou. Dvojica poslancov Róbert Orság a Dáša Melicheríková sa zas pokúšali o tvarohovú s jablkom. Do tretice tvarohovú s mrkvovou príchuťou pripravovala Martina Paulíková zo združenia Slatinka a Pavel Fabián, bývalý dlhoročný zamestnanec Mestského úradu.

Po 15 minútach prípravy pokrmu, zdobenia a podpichovania súťažiacich moderátorom a Habovcami prišiel verdikt. Náhodne vybraná porota z publika ochutnala všetky nátierky a rozhodla jednohlasne. Vyhrala skupina Paulíkovej a Fabiána s tvarohovo-mrkvovou pomazánkou. Aj keď zástupcovia mesta neuspeli, s úsmevom svoje chlebíčky aspoň porozdávali Zvolenčanom.

Pozrite si, ako vyzerala príprava, ochutnávanie či vyhlásenie výsledkov súťaže o najchutnejšiu nátierku, na videu!

Čítajte tiež:

VIDEO a FOTO: Mladý Zvolenčan pobláznil námestie: Dočkal sa aj plyšáka od fanynky

VIDEO a FOTO: Silné okamihy na námestí. Zvolenčania vzdali poctu zosnulej legende folklóru

Zvolenská primátorka a poslanci súťažili o najchutnejšiu nátierku
3
Galéria
Habovci na námestí rozprúdili veľkú šou
36
Galéria
Foto: Nicole Regecová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM