Nicole Regecová Kultúra

VIDEO: Bláznivá zvolenská kapela: Mladí hudobníci s veľkými snami

Už názov kapely Community of fools prezrádza, že ide o bláznov. Mladí Zvolenčania sa neboja veľkého sveta a majú vysoké ambície. V rozhovore prezradili aj vtipnú príhodu z koncertu priamo na Námestí SNP.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Bláznivá zvolenská kapela: Mladí hudobníci s veľkými snami
Zdroj: Community of fools

Partia piatich mladých chalanov spod Pustého hradu sa rozhodla založiť si kapelu. Dnes majú na svojom konte dva single a v budúcnosti by radi nahrali album. Ich ambície a ciele sú obrovské. Názov kapely – Community of fools, čo v preklade znamená Komunita bláznov, nie je náhodný. Chlapci sa netaja tým, že v istom zmysle sú strelení. Násťroční Zvolenčania robia iba to, čo ich baví.

Debutový album

Community of fools začínala ako coverová kapela. Hrávali známe vypalovačky od AC/DC či Guns and Roses. „Zaujímave na skupine je, že nás neviedol žiaden učiteľ. Proste sme sa viedli sami,“ ozrejmuje začiatky člen kapely Emo Kucbel. Chalani teda časom presedlali na štýl alternative-rock a electronic-rock. „Veľa ľudí hodnotí zaujímavo náš spev, kedže spevák sa venuje výhradne klasickému štýlu,“ dopĺňa.

Podľa Ema, dnes sa už nesnažia hrať čo najťažšie a najtvrdšie skladby: „Prešli sme do štádia, kde sa snažíme našu hudbu robiť kvalitne. Chceme ňou aj niečo povedať a vytvoriť kompromis – medzi tvrdou muzikou, ktorá baví nás a hudbou, ktorá baví ľudí. Dopísali sme album, máme za sebou najväčší koncert v našej histórii a chystáme sa ešte ďalej.“

V týchto chvíľach chalani dopísali prvý album Never Born Secret. Ich ambície sú vysoké: „Hraním koncertov alebo brigádami si chceme nazbierať peniaze na nahratie albumu. Prípadne nájsť vydavateľstvo, ktoré zaujmeme,“ hovorí Emo. Zvolenčania si sú vedomí svojich veľkých cieľov, no veria, že hudbou sa dá preraziť. „Máme 15 až 17 rokov a naša kapela je už dosť stabilná. Takže máme ešte množstvo času. Keď vychytáme chyby, o ktorých vieme, mohlo by sa nám zadariť,“ konštatuje.

Nečakaný šmyk

Emo prezradil aj zážitok z vystúpenia priamo na Námestí SNP, keď sa takmer „zabil“ na pódiu: „Kapely, ktoré hrajú náš štýl používajú na koncertoch stupienky, aby boli vyššie alebo si podopreli nohu. Lenže také stupienky sú dosť drahé. My sme miesto toho použili prepravku na sklenené fľaše.“ Nad výsledkom sa iba smeje: „Počas koncertu som sa rozbehol na tú prepravku. Nedošlo mi, že sa šmykne. Chrbtom som spadol na okraj stagu.“

Najväčšiu zábavu však zažívajú na skúškach. Chalani prezradili, že niektoré ich internetové videá, zožali vďaka bláznovstvám úspech. V popredí je staršie video, v ktorom ďakovali svojim fanúšikom. Zábavné video si môžete pozrieť pod článkom.

Aj napriek srande, sa kapela snaží pozerať dopredu. Zvolenčania si uvedomili, že neprerazia iba pomocou muziky: „Dávame si veľmi záležať na kontakte s fanúšikmi cez sociálne siete či na vizuálnej stránke našich koncertov a marketingu. No samozrejme, dôležitá je hlavne kvalita našej hudby.“

Pozrite si single zvolenskej kapely Community of fools priamo pod článkom.

Čítajte tiež:

VIDEO: Emotívne vystúpenie: Talentovaná Zvolenčanka si zaspievala s Tinou

VIDEO: Mladý Zvolenčan vydal nový song: V klipe úchvatný výstup krásnej tanečnice

Mladí Zvolenčania už nahrali dva vlastné single
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM