Nicole Regecová Kultúra

VIDEO: Keď Banáš a Jobus svojimi vtipmi rozosmejú zvolenské námestie

Známe tváre slovenského showbiznisu priamo pod Pustým hradom! Do Zvolena neprišli náhodou. Odprezentovali ukážky knižiek, ktoré napísali, no núdza nebola ani o vtipné momenty. Najlepším dôkazom sú priložené videá!

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Keď Banáš a Jobus svojimi vtipmi rozosmejú zvolenské námestie
Foto: Nicole Regecová

Herec Radoslav Kuric v nedeľu na Námestí SNP vyspovedal popredné literárne mená. Predstavil sa jeden z najpreklada­nejších spisovateľov – Jozef Banáš a autor detských knižiek Braňo Jobus. Spisovatelia hovorili o svojej tvorbe, no ku koncu sa rozrečnili o príbehoch, ktoré napísal sám život. Vtipmi sa im podarilo rozosmiať Zvolenčanov.

Braňo Jobus sa netají tým, že kedysi holdoval alkoholu. Abstinuje už deväť rokov a za ten čas napísal deväť kníh. Teraz je vraj šťastný, pretože si plní sny. Pútavo si podmanil publikum, keď hovoril o svojej kapele Abusus. V tej figuruje len on sám, lebo podmienkou vstupu do skupiny je abstinencia. Bohužiaľ, iného abstinenta vraj zatiaľ nenašiel. Spieva o témach ako sociálne problémy, politika či alkoholizmus. Cieľom kapely je byť úplne nezáživný, pričom Jobus čaká, kedy na jeho koncert nikto nepríde, aby sa mohol ako skupina rozpadnúť.

Známy slovenský autor Jozef Banáš zas porozprával príbehy zo svojich kníh, ktoré boli mimoriadne autentické. Vraj píše iba o tom, čo dobre pozná. Prihodil aj príhodu z čias, keď bol ešte poslancom Národnej rady. Na záver Banáš nešetril ani východniarskymi vtipmi. Hovorí, že šarišské nárečie je krásna reč.

Spisovatelia vystúpili v rámci druhého Nedeľného korza uplynulý víkend.

Zabavte sa na videách, v ktorých spomínaní autori rozprávajú svoje príhody.

Čítajte tiež:

FOTO a VIDEO: Nedeľné korzo zažilo tohtoročnú premiéru: Zvolen rozospievala Natália Hatalová

VIDEO: Keď búrka udrie v najnevhodnejšej chvíli. Zábery, ako počasie prerušilo zvolenské korzo

Vtipné príhody Jozefa Banáša a Braňa Jobusa
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM