Monika Obrtalová Krimi

VIDEO: Polícia objasnila prípad vraždy

Polícia obvinila v utorok 8. júna Jozefa K. z Košíc zo závažného zločinu vraždy starej mamy vo Zvolene, ku ktorej došlo ešte v januári 1999. Obvinený sa k činu priznal až v týchto dňoch, pretože ho ťažilo svedomie. Za prečin usmrtenia mu hrozí 15 rok

S políciou, podľa slov riaditeľa KRPZ v Banskej Bystrici Mariána Slobodníka, obvinený spolupracuje a vraždu polícii podrobne popísal. Motívom malo byť získanie bytu starej mamy. Značný podiel na čine má aj už bývalá manželka obvineného, ktorú momentálne hľadá Interpol. Po jej nájdení bude voči nej zrejme vznesené obvinenie za trestný čin vraždy v spolupáchateľstve.

Obvinený žil u starej mamy vo Zvolene so svojou manželkou a troma deťmi. V čase spáchania vraždy mala obeť 74 rokov. K činu došlo, keď pozerala večer televízor. Páchateľ jej omotal okolo krku šnúru na bielizeň a potom, ako ju uškrtil, ju zavesili s manželkou do skrine. Následne odišli do trvalého bydliska v Košiciach. Hoci o tri dni zavolali k žene záchranku, lekár konštatoval už len jej smrť.

Slobodník upozornil, že pred vraždou dal páchateľ starej mame vysokú dávku Rohypnolu a pod jeho vplyvom ju donútil napísať rozlúčkový list. Smrť ženy tak bola do objasnenia kvalifikovaná ako samovražda. Jozef K. sa k činu priznal po tom, ako ho zvolenskí policajti zadržali pre trestný čin neplnenia povinnej výživy. Tí uskutočnili preventívny výsluch k možnej trestnej činnosti v blízkej minulosti.

Zdroj: TASR

VIDEO: Polícia objasnila prípad vraždy
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM