Stanislav Černák Šport

Víkend vo Zvolene bude v znamení hokejbalu: Štartuje prestížny Országh Cup 2014

Zvolen bude hostiť 5. ročník uznávaného hokejbalového turnaja Országh Cup. Čo všetko je počas celého víkendu pripravené?

Ilustračný obrázok k článku Víkend vo Zvolene bude v znamení hokejbalu: Štartuje prestížny Országh Cup 2014
Zdroj: Dnes24.sk

Od dnes až do nedele je naše mesto dejiskom prestížneho hokejbalového turnaja Országh Cup 2014, ktorí je podľa organizátorov najväčším hokejbalovým turnajom v Európe. Tento turnaj nesie meno známeho slovenského hokejistu Vladimíra Országha, ktorý počas výlukovej sezóny NHL pôsobil aj v HKM Zvolen. Momentálne je Vladimír Országh hokejovým trénerom.

Országh Cup sa bude hrať na dvoch miestach. Na zimnom štadióne vo Zvolene (v hale A a v hale B) a na hokejbalovom ihrisku na letnom štadióne Rates. Aktuálny ročník Országh Cupu je už jubilejným piatym. O víťazstvo zabojuje až 42 tímov zo Slovenskej hokejbalovej extraligy a regionálnych súťaži z celého Slovenska, slovenská hokejbalová reprezentácia juniorov (U20), slovenská hokejbalová reprezentácia dorastencov (U 18).

V piatok a sobotu sa bude hrať systémom každý s každým v 10 základných skupinách (z toho 8 skupín po 4 tímy a 2 skupiny po 5 tímov). Ako sa píše v propozíciách turnaja, organizátori sa budú snažiť prispôsobiť rozpis zápasov tak, aby sa každý z tímov predstavil na každej jednej hracej ploche, s výnimkou slovenských reprezentácií U20 a U18.

Od sobotňajšieho večera až do nedele už budú na programe zápasy play-off, ktoré určia víťaza turnaja. Titul na Országh Cupe budú obhajovať zvolenskí hokejbalisti z tímu Sharks, ktorý vyhrali tento prestížny turnaj 4-krát po sebe. Organizátori majú aj dobrú správu pre fanúšikov, každý jeden zápas môžete sledovať zadarmo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM