Eva Drugdová Kultúra

Víkendová ponuka pre Zvolenčanov. TOP 10 akcií na jednom mieste, stačí si vybrať

Chcete sa pripraviť na voľné dni? Potom sa môžete inšpirovať prehľadom, ktorý sme pre vás zostavili. Čo všetko sa bude diať vo Zvolene a okolí?

Ilustračný obrázok k článku Víkendová ponuka pre Zvolenčanov. TOP 10 akcií na jednom mieste, stačí si vybrať
15
Galéria
Zdroj: TASR

Deň hygieny rúk

5. mája 2017 od 12.00 do 17.00, Europa Zvolen

Akciu organizuje kolektív zdravotníkov Nemocnice Zvolen. Návštevníci Európy si v tento deň budú môcť vyskúšať správnosť umývania rúk a otestovať si ich pod UV lampu. Deti sa pritom naučia umývať si rúčky pomocou rozprávky.

Fero Guldan

5. mája 2017 o 17.00, Galéria na Tehelnej

Priaznivci umenia si 5. mája istotne nájdu čas, pretože v Galérii na Tehelnej (budova Klemo) sa uskutoční vernisáž Fera Guldana s názvom Obrazy.

Zvolenská country barla

6. mája 2017 o 10.00 – 22.00, Mamut

Čaká na vás príjemné posedenie plné hudby, dobrého jedla a chladeného piva.

Žigmundove slávnosti

6. mája 2017 o 11.00, The Grand Hotel Vígľaš

Na Zámku Vígľaš sa konajú Žigmundove slávnosti, ktoré budú plné zaujímavostí. Tešiť sa môžete na šermiarske súboje, divadelné predstavenia, rytierske súboje pre deti a dobové tance. Zaujímavé budú istotne aj sokoliarske vystúpenia, Majster Kat a stredoveká krčma. Neváhajte a spestrite si ďalší predĺžený víkend príjemne stráveným dňom.

Najmilší koncert roka

6. mája 2017 o 15.00, Divadlo Jozefa Gregora Tajovského

Regionálna pobočka Úsmevu ako dar vás pozýva na koncert, ktorý dáva deťom z detských domovov, náhradných rodín a rodín v kríze priestor na prezentáciu svojho talentu. Počas koncertu budú ocenené aj deti, ktoré sú niečím výnimočné. Súčasťou podujatia bude aj Zábavný park s témou Objavujeme vesmír. Nájsť ho budete môcť v parku Ľudovíta Štúra pred divadlom a deťom prinesie množstvo zábavných úloh.

MFK Zvolen – ŠFK Sereď

6. mája 2017 o 16.30, ihrisko MFK Zvolen

Fanúšikovia futbalu sú v sobotu vítaní na futbalovom ihrisku MFK Zvolen, kde si budú môcť pozrieť futbalový zápas Zvolena so Sereďou.

Pohoda

6. mája 2017 o 18.00, Kafé Džezva

Návštevníkov Kafé Džezva čaká príjemný večer v spoločnosti hudobnej skupiny Pohoda. Nebude pritom chýbať pop rock, country, súčasné hity, ale ani 70te a 80te roky.

Tradičná májová vatra

6. mája 2017 o 20.30, Obec Tŕnie

Obec Tŕnie pozýva všetkých na príjemne strávený večer pod holým nebom. Jeho súčasťou bude tradične vatra, hudba a dobré jedlo.

LiMFu Zvolen Cup 2017

8. mája 2017 o 8.00, Športový areál MFK Lokomotíva Zvolen

Fanúšikovia športu určite nevynechajú Slovenský pohár výberov mestských líg v malom futbale. Okrem futbalu účastníkov poteší aj bohatý sprievodný program, ako vystúpenie mažoretiek, tanečníc, zoskok parašutistov či nafukovací hrad pre deti.

Piknik

8. máj 2017 o 9.30, Detské ihrisko na Lipovci

Ak ešte nemáte program pre svojich drobcov a ste fanúšikom nosenia detí, je tu niečo pre vás. Stačí si priniesť deku, nosičskú výbavu a nejakú dobrotu. Chýbať nebude určite dobrá nálada, o ktorú sa postará Baby salsa, ale aj zaujímavé súťaže a samozrejme sa dozviete cenné rady pri nosení detí.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy Zvolena zachytené mladým fotografom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM