Martin Károly Rôzne

Víkendové výčiny počasia neohrozujú zjazdnosť ciest

Aj keď počas tohto týždňa pribudla vo Zvolene a okolí nádielka snehu, ku ktorej sa pridal prudký vietor, táto situácia neohrozila zjazdnosť ciest a schodnosť chodníkov. Potvrdili nám to na zvolenskom stredisku závodu 15 Zvolen Banskobystrickej region

Najväčšie návaly snehu prišli v piatok 13. januára večer a v sobotu 14. januára ráno. „Snažili sme sa zabezpečiť zjazdnosť ciest a schodnosť chodníkov zhŕňačmi a posýpačmi – či už našimi, alebo ďalšími, ktoré nastupujú na vyzvanie,“ hlásili nám v nedeľu ráno zo zvolenského dispečingu. „Veľa práce bolo najmä v sobotu, ale aj teraz máme v teréne techniku, ktorá dočisťuje príjazdové cesty a chodníky.“ Podľa informácií z dispečingu, žiadne väčšie problémy nezaznamenali.

Nielen motoristi však jazdili radšej opatrne, pozor si museli dávať aj chodci, pretože najmä v sobotu snehová chumelica prekrývala námrazu na niektorých chodníkoch i verejných priestranstvách a ľuďom sa šmýkalo pod nohami. Sami sme boli svedkami niekoľkých pádov na chodníkoch a námestiach. Nádielka snehu však potešila deti a ďalších vyznávačov lyžovania či zimných hier na snehu.

Text, foto a video: Martin Mázor

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM