Eva Drugdová Kultúra

Víkendový ťahák pre každého Zvolenčana. TOP akcie, ktoré zažijeme cez voľné dni

Víkend klope na dvere a mnohí iste premýšľajú, ako ho strávia. Vybrali sme pre vás to naj, čo sa dá zažiť vo Zvolene a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Víkendový ťahák pre každého Zvolenčana. TOP akcie, ktoré zažijeme cez voľné dni
20
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk

Očovská folklórna hruda

11. – 13. augusta 2017, Očová

Už tento víkend sa bude konať úspešný festival ľudovej kultúry Očovská folklórna hruda, ktorá je venovaná výročiu vzniku folklórnych súborov Očovan a Poľana. Čaká na vás víkend plný ľudovej hudby a remesiel, pričom nebude chýbať ani dobrá kuchyňa.

Pieseň piesní

11. augusta 2017 o 19.00, Zvolenský zámok Kaplnka

V piatok večer sa Zvolenským zámkom bude niesť výnimočná hudba. Zaznejú renesančné polyfónie v podaní Capella Mariana z Prahy.

Leto na zámku

11. augusta 2017 o 20.00, Grand Hotel Vígľaš

Zámocký hotel The Grand Vígľaš počas leta pre návštevníkov zámku pripravil rôzne podujatia. Pravidelne každé dva týždne v piatok si môžu vychutnať dobrý film v Letnom kine na nádvorí. Okrem kina nebude chýbať ani degustácia vín či hudobné večery. Tento piatok sa môžete tešiť na premietanie filmu Zelená míľa, pričom je vstup zdarma.

Beh okolo vodnej nádrže Môťová

12. augusta 2017 o 9.00, Vodná nádrž Môťová, Športový areál Orlík

V sobotu sa bude konať už tretí ročník úspešnej akcie Beh okolo vodnej nádrže Môťová. Dĺžka trate je 7 700 metrov, s prevýšením 149 metrov. Štart a cieľ bude pri športovom areáli Orlík. Okrem behu si môžete vypočuť kapelu Pohoda či vyskúšať lukostreľbu.

Aqua Beach Open 2017

12. augusta 2017 o 9.00, Športový areál Orlík

V rámci Dní sídliska Sekier bude prebiehať aj 3. ročník obľúbeného turnaja v plážovom volejbale dvojíc. Určený je pre všetkých, bez obmedzenia pohlavia či veku. Na turnaji nejde o vrcholné výkony, ale o zábavu a dobrý pocit z prežitého dňa. Súčasťou je tombola o hodnotné ceny a kultúrny program.

Burza starožitností

12. augusta 2017 o 10.00, Slatinské Lazy

Pre veľký úspech sa burza starožitností na Slatinských Lazoch bude konať každú druhú sobotu v mesiaci. Už tento víkend si môžete vybrať z množstva stariniek a odviezť si domov svoj poklad.

The Grand Retro Show 2017

12. augusta 2017 o 13.00, Hotel The Grand Vígľaš

V sobotu sa na zámku vo Vígľaši uskutoční zraz historických vozidiel, pričom sa môžete tešiť na predvojnové unikáty. Nebude chýbať ani bohatý program, počas ktorého sa vám predstaví aj kapela Slovak Tango.

Pálenica Borisa Filana

12. augusta 2017 o 20.00, Hotel The Grand Vígľaš

Program na zámku nekončí ani večer. Predstaví sa vám skvelý humorista, zabávač, textár a spisovateľ Boris Filan. Porozpráva o svojich zážitkoch v príjemnej atmosfére a jeho hosťom bude syn Oliver Filan.

O pohár Tomáša Ďubeka

13. augusta 2017, ihrisko MFK Lokomotíva Zvolen

V nedeľu si fanúšikovia futbalu môžu pozrieť turnaj starších žiakov o pohár Tomáša Ďubeka, ktorý sa bude konať na ihrisku MFK Lokomotííva Zvolen.

Divadlo zo šuflíka – Klauniáda

13. augusta 2017 o 17.00, Fun zóna

Aj v auguste je vo Fun zóne naplánovaný bohatý program. Každá nedeľa bude venovaná deťom a čakajú na ne rôzne divadelné predstavenia a iné aktivity. Už tento týždeň vaše ratolesti istotne zaujme Divadlo zo šuflíka so svojou Klauniádou. Okrem podujatí pre drobcov sa v auguste môžete tešiť na husľovo-klavírny koncert či hip hop show. Nuda vo Fun zóne nehrozí.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Letné dni na zvolenskom námestí
20
Galéria
Foto: Eva Drugdová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM