Alžbeta Paulíková Rôzne

Kozmetička Mária to povedala na rovinu: Akých chýb sa dopúšťajú Zvolenčanky pri líčení?

Základom kvalitnej vizáže je aj čistá a zdravá pleť, ktorá je jednou z prvých vecí, ktoré si na človeku všimnete. Pozrite sa však, akých prehreškov sa podľa zvolenskej kozmetičky Márie Slovákovej dopúšťame.

Ilustračný obrázok k článku Kozmetička Mária to povedala na rovinu: Akých chýb sa dopúšťajú Zvolenčanky pri líčení?
Zdroj: Dnes24.sk

Zvolenčanky sa podľa nej vedia pekne upraviť a patria medzi moderné ženy. V niečom však robia chybu. Mária Slováková nám prezradila viac.

Ako kozmetička pracujete 14 rokov. Prečo ste sa rozhodli pre toto povolanie?

Práca kozmetičky ma lákala už od detstva. Preto rozhodnutie na akú školu ísť bolo jasné – odbor Kozmetička vo Zvolene. Po ukončení štúdia som hneď začala pracovať v kozmetickom salóne v Banskej Štiavnici a neskôr vo Zvolene. Svet kozmetiky, zdravia a krásy sa stal svetom, ktorý napĺňa môj život.

Ako pokračovala vaša prax po skončení školy a prvých pracovných skúsenostiach?

V roku 2008 som sa rozhodla otvoriť si vlastný kozmetický salón pod názvom Kozmetika IN na Námestí SNP vo Zvolene.

Môžeme teda povedať, že tým sa vám splnil detský sen?

Áno, vždy som nadšene sledovala, ako dokáže vizáž premeniť človeka. Fascinovalo ma to. Vystrihovala som si obrázky líčení z časopisov a lepila ich do veľkého zošita.

Práca kozmetičky je určite tvorivou a zaujímavou prácou. Čo vás na tom najviac baví?

Moja práca je aj moje hobby, čo považujem za úplne úžasné. Teším sa, keď sa stretne super tím ľudí, ktorí sú rovnako nastavení pre toto povolanie alebo skôr poslanie. Každý zákazník je u nás vážený a ku každému máme individuálny prístup. Snažíme sa prinášať do salónu vždy nové a kvalitné metódy kozmetických ošetrení, nechtového dizajnu a prístrojového vybavenia.

Pri svojej práci si určite všímate aj vizáž žien v našom meste. Vedia sa Zvolenčanky dobre upraviť?

S odstupom času môžem povedať, že väčšinou stretávame vo Zvolene pekne upravené ženy. Myslím, že Zvolenčanky sú moderné ženy, ktoré sledujú aktuálne trendy. Nie je čo vytknúť.

Môže to byť aj tým, že dnes majú ženy omnoho viac možností ako kedysi?

Určite áno. V salónoch majú poradenstvo, ale aj viac informácií z časopisov, televízií a hlavne z internetu. Mladé dievčatá a ženy sú väčšinou pekne nalíčené podľa najnovších trendov. Buď výrazne nalíčené oči a jemné pery alebo naopak sýte červené pery a jemne prilíčené oči. Nechty si dávajú robiť podľa aktuálnych trendov.

Vedia sa dobre nalíčiť aj staršie ženy vo Zvolene?

Ženy v zrelšom veku chodia väčšinou decentne prilíčené, nechty mávajú telovej farby alebo naopak výrazné červené. Taktiež je pre ne typická francúzska manikúra.

Teraz sa určite potešili mnohé Zvolenčanky, ktoré sa starajú o svoju pleť, vizáž či nechty. Dopúšťajú sa však Zvolenčanky aj nejakých chýb pri líčení?

Jediné, čo by sme vytkli, je, že niektoré si vedia pokaziť obočie. Buď si ho vytrhajú na tenké paličky – v extrémnych prípadoch si ho vedia aj oholiť a nakresliť oblúky ako klaun. V horšom prípade ho majú vytetované na modro, ale našťastie aj toto vieme vyriešiť.

Môže vás zaujímať:

Skúsená kaderníčka z nášho mesta to prezradila: Pozrite, aké požiadavky majú zvolenské nevesty

Gynekologička Desana Brathová otvorene: Tieto problémy trápia tínedžerky vo Zvolene najčastejšie

Foto: Kozmetika IN

Zábery zo salóna zvolenskej kozmetičky Márie Slovákovej
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM