Stanislav Černák Krimi

Vo Vígľaši vyčíňal neznámy páchateľ: Žena prišla o poriadny balík peňazí!

Vo Vígľaši podľa polície vyčíňal nateraz neznámy páchateľ, ktorý starenku (88) v rodinnom dome obral o peniaze. Škoda bola vyčíslená až na tisícky eur!

Ilustračný obrázok k článku Vo Vígľaši vyčíňal neznámy páchateľ: Žena prišla o poriadny balík peňazí!
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ vo Zvolene začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže v súbehu so zločinom porušovania domovej slobody. Ako prezradila krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, doposiaľ neznámy páchateľ v utorok okolo 9:00 hod., neoprávnene vošiel do rodinného domu na Zámockej ulici vo Vígľaši.

„Predstieral záujem o skontrolovanie osoby, 88-ročnej majiteľky domu, aj ohľadom jej stravovania a starostlivosti o jej osobu. Následne využil jej nepozornosť a nezisteným spôsobom ukradol z riadne uzamknutého sekretáru odložené peniaze a ušiel,“ prezradila policajná hovorkyňa.

Dôchodkyni tak podľa policajných info spôsobil škodu 7400 eur. „V takomto prípade apelujeme na príbuzných seniorov, najmä ak žijú tieto osoby samé v domácnosti, aby nemali väčšiu finančnú hotovosť uloženú doma, ale v bezpečí u svojej rodiny, prípadne v bankovej inštitúcii. Páchatelia si vždy vytypujú práve takéto osoby, lebo vedia, že by mohli mať svoje usporené peniaze doma,“ poradila na záver M. Faltániová.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM