Správy

Vo Zvolene začína výstavba špeciálneho pracoviska: Poslúži na čistenie a údržbu vlakov

Pôjde o jedno z troch moderných stredísk, aké zatiaľ na Slovensku nie sú. Začiatok stavby je plánovaný na október 2021 a jej ukončenie by malo byť do 20 mesiacov.

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene začína výstavba špeciálneho pracoviska: Poslúži na čistenie a údržbu vlakov
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) začne po rokoch príprav stavať vo Zvolene pracovisko technicko-hygienickej údržby (THÚ). Investícia asi za 34 miliónov eur prinesie výrazné zvýšenie kvality vykonávania čistenia, údržby, technických kontrol a menších opráv vlakových súprav.

Jedno z troch

Ako počas štvrtkového poklepania základného kameňa stavby povedal predseda predstavenstva ZSSK Roman Koreň, projekt bude financovaný z fondov Európskej únie a stavať sa bude v priestoroch súčasného Komplexného pracoviska prevádzkového ošetrenia súprav (KPPOS) pri osobnej železničnej stanici vo Zvolene.

Pôjde o jedno z troch moderných stredísk, aké zatiaľ na Slovensku nie sú. Začiatok stavby je plánovaný na október 2021 a jej ukončenie by malo byť do 20 mesiacov. Výstavba pracoviska THÚ bude súčasne začatá aj v Nových Zámkoch a Humennom.

Ďalšie aktuálne správy

Aj pri mínusových teplotách

Podľa ZSSK konkrétne mestá boli zvolené na základe dislokácie nových a modernizovaných vozidiel. V strediskách THÚ bude možné umývať vozidlá aj pri mínusových teplotách. Zároveň sa ich vybudovaním zvýši komfort pre zamestnancov ZSSK, ktorí tieto činnosti už roky vykonávajú v improvizovaných podmienkach, často pod holým nebom.

Všetky služby moderných stredísk THÚ budú zamestnanci ZSSK poskytovať aj ostatným dopravcom, ktorí využívajú slovenské koľaje.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Zvolena

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM