Aktualizované Jakub Forgács Správy Samospráva

Vo Zvolene bude 20 odberných miest: Kedy a kam sa môžete ísť otestovať?

Pôvodné vyjadrenia predstaviteľov vlády hovorili o odberných miestach v sídlach volebných miestností. Kde nakoniec budú?

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene bude 20 odberných miest: Kedy a kam sa môžete ísť otestovať?
Zdroj: TASR/František Iván

Aktualizované 9:10: Plošné testovanie na ochorenie COVID-19 sa vo Zvolene rozbehlo, na niektorých odberných miestach však ráno chýbali testy. Viac sa dočítate TU!

Každé mesto zvolilo iný spôsob rozdelenia obyvateľov pri celoplošnom testovaní. Vo Zvolene to bude delenie nielen na ulice. Aby aspoň o málo zmiernili očakávaný nápor ľudí na odberné miesta, odporúčajú im dať sa otestovať v konkrétnom čase. Informoval o tom Martin Svatuška, referent pre styk s verejnosťou Mesta Zvolen.

20 odberných miest

„Celkovo máme 20 odberných miest, na mnohých by však mali pracovať po dva, niekde dokonca tri odberové tímy," ozrejmila situáciu primátorka mesta Lenka Balkovičová.

"Tým sa zvyšuje množstvo ľudí, ktorí v nich môžu byť otestovaní. Ku každému sú priradené jednotlivé ulice nášho mesta aj s odporúčaným časom, kedy ich obyvatelia môžu prísť. Nerobíme si ilúzie, že ľudia nebudú čakať v dlhých radoch. Obrazy z Oravy a Bardejova nám dávajú jasne najavo, čo nás cez víkend čaká. O to viac sme sa snažili rozptýliť obyvateľov nielen podľa ulíc, ale aj podľa časov,“ pokračovala Balkovičová. Jedným dychom však dodala, že sa jedná o odporúčané časy a miesta. V prípade nutnosti majú Zvolenčania pochopiteľne možnosť ísť sa otestovať kdekoľvek indea v inom čase.

Kde sa bude testovať?

Pôvodné vyjadrenia predstaviteľov vlády hovorili o odberných miestach v sídlach volebných miestností. To sa však ukázalo ako neuskutočniteľné.

„Testovať sa tak malo napríklad v Domove sociálnych služieb na Záhonku, čo je neprijateľné. Chceme predsa našich seniorov chrániť, nie ich vystaviť ešte väčšiemu riziku nákazy. Okrem toho sme mnoho miest museli zrušiť či presunúť inam, nakoľko nevyhovovali požiadavkám predstaviteľov ozbrojených síl. A tak sa môže stať, že niektorí obyvatelia budú musieť ísť ďalej od svojich domovov. Pri prípravách miest však nie sme vlastnými pánmi, sme povinní požiadavky hygienikov a vojakov,“ dodala Balkovičová.

Zoznam odberných miest si môžete preštudovať TU!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM