Jakub Forgács Správy

Vo Zvolene odovzdali špeciálne certifikáty 110 školám. Nenechal si to ujsť ani Kiska

Certifikát Zelená škola získalo 110 škôl. Podporiť ich prišiel aj prezident SR. Čo povedal o školách a učiteľoch?

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene odovzdali špeciálne certifikáty 110 školám. Nenechal si to ujsť ani Kiska
3
Galéria
Zdroj: TASR

Celkom 110 certifikátov najväčšieho environmentálno-vzdelávacieho programu na Slovensku – Zelená škola, vo štvrtok odovzdali zástupcom úspešných škôl počas slávnosti v aule Technickej univerzity (TU) vo Zvolene. Program realizuje Centrum etickej a environmentálnej výchovy Živica.

Ako uviedol manažér programu Juraj Oravec, do Zelenej školy bolo v minulom školskom roku zapojených 314 škôl. Tento rok to je až 321 škôl. „Dnes sme odovzdali certifikáty školám, ktoré boli úspešné v uplynulom dvojročnom certifikačnom období,“ povedal.

Certifikácie sa zúčastnilo približne 300 učiteľov a žiakov zapojených škôl. Podporiť ich prišiel aj prezident SR Andrej Kiska, podľa ktorého sú práve školy a učitelia tým rozhodujúcim faktorom, ktorý vytvára v mladej generácii vzťah k životnému prostrediu a formuje ich do budúcnosti.

Zapojenie do Zelenej školy si pochvaľovali aj ocenení zástupcovia škôl. Ako povedala Mária Kemková z obce Heľpa na Horehroní, žiaci po tom, ako vstúpili do programu, sa začali oveľa viac venovať životnému prostrediu v ich okolí. „Žiaci sa environmentalistike začali venovať nielen v čase voľna, ale aj počas vyučovania, napríklad v rámci prírodovedy. Tie vedomosti, ktoré získali v rámci programu, boli skutočne obrovské.“

Andrej Kiska
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM