Kultúra Správy

Vo Zvolene odštartoval Týždeň česko-slovenskej vzájomnosti. Toto všetko prinesie

Týždňa česko-slovenskej vzájomnosti otvoril program Ktosi, čosi je za storočnými dverami. Začal sa už jeho 14. ročník.

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene odštartoval Týždeň česko-slovenskej vzájomnosti. Toto všetko prinesie
Foto: Dnes24.sk / Zdroj: Dnes24.sk

Ktosi, čosi je za storočnými dverami je názov programu, ktorý si k storočnici vzniku spoločného štátu Čechov a Slovákov pripravili žiaci III. základnej školy vo Zvolene. Predstavili sa s ním na úvod Týždňa česko-slovenskej vzájomnosti, ktorý sa začal v pondelok dopoludnia v Krajskej knižnici Ľ. Štúra (KKĽŠ) vo Zvolene.

„Pokračovali sme vystúpením českých bábkoherečiek s Pohádkou o kůzlátkach a kozliatkach a pokračujeme čítaním českých rozprávok v origináloch i slovenských prekladoch,“ povedala riaditeľka knižnice Milota Torňošová.

Už 14. ročník Týždňa česko-slovenskej vzájomnosti pokračuje v knižnici v utorok (23.10.), a to rovnakým bábkovým predstavením pre deti ako v pondelok, a v stredu čítaním (24.10.) českých rozprávok v origináloch i slovenských prekladoch. „Podujatie ukončíme vo štvrtok (25.10.) vystúpením Honzu Krejčíka s programom Jak náš řebříček o šprušle přišel,“ doplnila riaditeľka KKĽŠ.

Týždeň česko-slovenskej vzájomnosti je realizovaný s podporou Fondu na podporu národnostných menšín, Ministerstva zahraničných vecí ČR, Českého spolku vo Zvolene a združenia Bonafide.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM