Správy

Vo Zvolene otvárajú NOVINKU: Prvé miesto inšpiratívneho vzdelávania

Na svoje si prídu učitelia, lídri aj široká verejnosť. Čítajte, na čo bude slúžiť nový EDUpoint! .

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene otvárajú NOVINKU: Prvé miesto inšpiratívneho vzdelávania
15
Galéria
Foto: Peter Braciník

Vo Zvolene otvárajú miesto inšpiratívneho vzdelávania s názvom EDUpoint. Určené je aktívnym učiteľom, lídrom vo vzdelávaní, ale aj širokej verejnosti, ktorá sa zaujíma o lepšie vzdelávanie.

Program bude pozostávať zo zaujímavých workshopov, diskusií, ukážkových hodín, riešení praktických problémov a učenia sa inovatívnych metód, ktoré rozvíjajú zručnosti pre 21. storočie.

„Účastníci budú môcť spoločne zdieľať príklady najlepšej praxe, diskutovať, vymieňať si skúsenosti a formovať podnety na zlepšenie vo vzdelávaní,“ uviedol Norbert Maur, programový manažér Generácie 3.0 z Nadácie Pontis. Učitelia sa môžu tešiť v stredu 8. novembra na workshop s témou Učiteľ ako sprievodca, ktorý bude viesť Jana Balážová z organizácie LEAF.

„Do konca roka pripravujeme aj moderované diskusie na témy, ktoré prinesú samotní učitelia či workshopy zamerané na modernú didaktiku alebo globálne vzdelávanie so zahraničnými lektormi,“ uviedol Radoslav Plánička z Komenského inštitútu, ktorý stretnutia koordinuje. EDUpoint zároveň vytvorí pre učiteľov aj priestor na neformálne diskusie a stretnutia „pri káve“.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy Zvolena zachytené mladým fotografom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM