Jakub Forgács Kultúra

Vo Zvolene poslúži umenie dobrej veci. Maľby pomôžu hendikepovaným

Zvolenskú galériu zaplnili akrylové maľby s témami záhrad a aktov. Záujemcov čaká aj aukcia!

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene poslúži umenie dobrej veci. Maľby pomôžu hendikepovaným
15
Galéria
Zdroj: TASR

Výber z tvorby maliara Miroslava Bartoša predstavuje aktuálna výstava Ticho rúk/Akt, ktorá je do konca marca sprístupnená v Galérii na Tehelnej (GNT) vo Zvolene. Informoval o nej Jozef Klement z organizačného tímu galérie.

„Na výstave je 28 obrazov autora, plus jeho autoportrét. Ide väčšinou o akryl, témy záhrad a akty z posledných štyroch rokov jeho tvorby,“ priblížil Klement s tým, že je to už celkovo 77. výstava v tejto inštitúcii. „Po jej skončení bude ďalšou v poradí výstava fotografií Walda Švábenského,“ do­dal.

Po ukončení aktuálnej výstavy je podľa jeho slov na 1. apríla o 16:00 naplánovaná aukcia výtvarných diel. „Bude na nej 80 až 90 obrazov viacerých autorov, ktoré sa budú dražiť v prospech hendikepovaných detí,“ doplnil Klement.

Miroslav Bartoš študoval na Filozofickej fakulte Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Prešove odbor výtvarná výchova a slovenský jazyk a literatúra. Pracoval ako redaktor vo vydavateľstve, ako múzejník v literárnom múzeu a pôsobil tiež ako stredoškolský pedagóg. V jeho výtvarnej tvorbe dominuje krajinomaľba v technikách akvarel, pastel a akryl. Príležitostne tvorí aj ilustráciu, zameriava sa na kresbu ceruzou, pastelom a uhľom.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Krásy Zvolena zachytené mladým fotografom
15
Galéria
Foto: Peter Braciník
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM