Stanislav Černák Správy

Vo Zvolene prebieha konferencia Enviro-i-Fórum: Odborníci sa zamerali na nové trendy v informatike

Na pôde Technickej univerzity vo Zvolene prebieha dvojdňová odborná konferencia Enviro-i-Fórum 2014, ktorá sa každoročne zameriava na sledovanie trendov v environmentálnej informatike.

Ilustračný obrázok k článku Vo Zvolene prebieha konferencia Enviro-i-Fórum: Odborníci sa zamerali na nové trendy v informatike
Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie poskytuje priestor na výmenu skúseností a prezentuje konkrétne informačné technológie riešenia na zber, analýzu a spracovanie informácií z rôznych oblastí životného prostredia.

„Na jubilejnom 10. ročníku konferencie budú prezentované úspešné zrealizované aj plánované projekty, ako i možnosti ich financovania a legislatívne rámce. Enviro-i-Fórum sa zameriava na prezentáciu dostupnosti environmentálnych informácií a využívanie informačných technológií pri ich spracovaní. Zároveň prezentuje nielen prácu Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP), rezortných organizácií, ale aj samotného ministerstva životného prostredia a tiež činnosť ďalších mimorezortných inštitúcií,“ informuje Miroslava Petríková z Rezortného strediska environmentálnych dát a informačných služieb – Datacentrum SAŽP v Banskej Bystrici.

Enviro-i-Forum sa koná pod záštitou Ministerstva životného prostredia SR a organizuje ho SAŽP a Technická univerzita vo Zvolene. Medzi účastníkmi konferencie nechýbajú okrem zástupcov envirorezortu aj predstavitelia úradov životného prostredia, zástupcovia verejnej správy a samosprávy, vedeckých inštitúcií, súkromné spoločnosti, vysoké školy a odborná verejnosť, ako i tvorcovia informačných systémov o životnom prostredí vrátane ich koncových užívateľov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM